Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Ministrul Educației susține probabilitatea ca examenele naționale să fie date în iulie. Materia din semestrul doi ar fi exclusă

0 225

Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit cu noi prevederi în cazul susținerii examenelor naționale. Totul stă în modul de evoluție a pandemiei de coronavirus.

Potrivit celor de la Digi 24, ministrul Educației, Monica Anisie, se gândește la probabilitatea ca examenele naționale să fie date în cursul lunii iulie. Însă atât reluarea cursurilor cât și data examenelor naționale vor fi stabilite bineînțeles în funcție de evoluția pandemiei.

Situația școlară a elevilor se va încheia cu minimum două note, plus nota de la teză, acolo unde este cazul. Programa pentru teză va include doar materia studiată până în data de 11 martie, când au fost suspendate cursurile, a mai spus Anisie.

„Am recomandat realizarea de lecții suport online și suntem conștienți că mai există comunități în care accesul la tehnologie e dificil. Am realizat un parteneriat cu televiziunea publică, am început să obținem tablete pentru comunitățile defavorizate. În ultima perioadă am avut consultări cu partenerii ministerului – elevi, studenți, părinți, sindicate, consiliul rectorilor. Am agreat măsurile care se impun odată cu reluarea cursurilor și finalizarea anului școlar 2019-2020, a mai adăugat ministrul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More