Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Educației ține școlile deschise orice ar fi

0 409

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține faptul că școlile trebuie să fie închise ultimele dată fiind situația epidemiologică. El aduce ca argument un studiu realizat de Reuters, studiu ale cărui rezultate „pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România”.

Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile, a scris Cîmpeanu pe o platformă de socializare.

Foto: Captură ecran Facebook Sorin Câmpeanu

În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România.

Acest studiu arată că, în mod surprinzător, rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală, notează același Sorin Cîmpeanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More