Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul educației vrea platforme pentru învățământul online

0 133

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, faptul că din fondurile europene alocate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ar putea fi achiziţionate platforme dedicate învăţământului online, care să includă şi evaluarea online a elevilor.

Ministrul a declarat, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, că universităţi din întreaga lume utilizează de mai mulţi ani platforme specializate pentru evaluarea online, care pot să asigure securitatea examinării, dar că nu ştie ca în România să existe astfel de platforme, scriu cei de la Agerpres.

În momentul de faţă negociem repartiţia fondurilor din PNRR. O sumă importantă pe care o avem în vedere din aceste fonduri care constituie o oportunitate extraordinară, este dedicată digitalizării educaţiei.

În această componentă masivă de digitalizare a educaţiei există şi această solicitare de sprijin pentru achiziţia de platforme dedicate învăţământului online, pentru că după ce vom fi încheiat această perioadă de criză, cu siguranţă lucrurile vor merge mult mai mult decât acum către predarea online„, a precizat ministrul Educaţiei.

Totodată, Cîmpeanu a adăugat faptul că în acest moment nu se poate pune problema ca elevii să aleagă dacă să facă şcoală online sau cu prezenţă fizică, pentru că profesorii nu sunt pregătiţi şi nici infrastructura digitală nu este pusă la punct.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More