Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Justiţiei şi PSD îl scapă pe Dragnea de puşcărie. Cine mai scapă după redefinirea abuzului în serviciu

0 609

Comisia Iordache a aprobat, luni, propunerile de modificare a Codului Penal, una dintre cele mai controversate fiind legată de redefinirea abuzului în serviciu.

Potrivit Hotnews, posibilii beneficiari ai redefinirii abuzului în serviciu sunt:

– Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță în dosarul angajărilor fictive

– Sevil Shhaideh, trimisă în judecată în Dosarul Belina

– Mihnea Costoiu, trimis în judecată în Dosarul Cutezătorii

– Ioan Lascăr, Macovei Alexandru, trimiși în judecată în Dosarul Barocamera

– Gabriel Sandu, Claudiu Florică, Dinu Pescariu și Valerian Vreme, în dosarele referitoare la licențele Microsoft

– Nicușor Constantinescu, fost șef CJ Constanța

– Ofițerii ISU Antonina Radu și George Matei, trimiși în judecată în Dosarul Colectiv.

– Cristian Popescu Piedone, fost primar sector 4, trimis în judecată în dosarul Colectiv

Amendamentul PSD la abuzul în serviciu a fost adoptat cu 13 voturi „pentru” și 7 „împotriva”.

Și grupul infracțional organizat a fost redefinit în comisia Iordache. Nu constituie grup infracţional organizat grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a uneia sau mai multor infracţiuni şi care nu are continuitate sau o structură determinată ori roluri prestabilite pentru membrii săi în cadrul grupului. Prin infracţiune gravă se înţelege oricare dintre infracţiunile prevăzute de art. 223 alin. (2) din Codul de Procedură Penală, inclusiv acelea pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de 5 ani sau mai mare.

În schimb, ultrajul a fost înăsprit și se pedepsește acum cu închisoare,nu cu amendă dacă infracțiunea este comisă împotriva unui polițist, jandarm sau militar aflat în exercițiul funcției.

Comisia specială pentru modificarea legilor justiţiei a decis, luni, abrogarea articolului 298 din Codul penal privind neglijenţa în serviciu.

Propunerea a venit din partea PSD şi a fost adoptată cu 12 voturi „pentru” şi două abţineri. De asemenea, opoziţia a cerut să se renunţe la abrogare, însă solicitarea a fost respinsă de majoritatea membrilor comisiei.

„Încălcarea din culpă de către un funcţionar public a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă prin aceasta se cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”, prevede articolul 298 din Codul penal privind neglijenţa în serviciu, aborgată de Comisie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More