Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, în vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud

0 165

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a vizitat vineri ambulatoriul Spitalului de Urgență Județean Bistrița, secțiile de chirurgie, obstetrică-ginecologie și noul bloc operator centralizat, potrivit unui comunicat de presă remis de Consiliul Județean (CJ) Bistrița-Năsăud.

În cadrul vizitei de lucru, ministrul a discutat cu președintele CJ Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și cu managementul Spitalului de Urgență, Mircea Gelu Buta.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud a primit asigurări din partea ministrului Sănătății că spitalul din Bistrița va beneficia într-un timp relativ scurt de un computer tomograf de ultimă generație și că vor fi căutate surse de finanțare pentru extinderea secției de terapie intensivă și pentru achiziționarea unui accelerator de particule pentru viitorul centru de radioterapie al Spitalului de Urgență Județean. Centrul va fi construit de Consiliul Județean în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița.

„Aceste lucruri sunt prioritatea noastră zero și mă bucur că noi, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, avem în Guvernul României și în Ministerul Sănătății un partener serios, alături de care vom crește calitatea actului medical pentru bistrițeni, aici, la noi acasă, în Bistrița-Năsăud. Am început o revoluție în zona medicală și nu ne vom opri aici”, a afirmat Radu Moldovan, conform comunicatului de presă.

Spitalul de Urgență Județean Bistrița a beneficiat în ultimii cinci ani de investiții de circa 20 de milioane de euro în modernizarea și construcția unor noi secții, dar și în tehnică medicală de ultimă generație. Aceste proiecte au fost finanțate de Guvernul României și CJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More