Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Sănătății, în control la spitalele din Dej și Gherla. Ce a surprins-o

0 944

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat la sfârșitul săptămânii trecute mai multe vizite ”surpriză” la spitalele din țară, pentru a verifica starea acestora, dotarea și curățenia.

Printre spitalele vizitate de Sorina Pintea s-au aflat și cele din Dej și Gherla.

Dacă a fost nemulțumită de mari spitale din țară – săptămâna trecută spunea chiar că va propune ridicarea acreditării spitalelor din Ploieşti şi Târgu Jiu, spune că a avut și surprize plăcute de data aceasta, mai ales în cazul spitalelor mici.

„Vineri după-amiază am fost la spitalele din Gherla și Dej, spitale mai mici. Spitalul din Gherla, de exemplu, un spital nerenovat, dar foarte curat. Angajații au știut să raspundă la întrebările legate de cum se face dezinfecția, de modul în care pot face curățenia. Spitalul din Dej, o surpriză foarte plăcută la compartimentul de terapie intensivă. Dotat, aranjat, toată medicația necesară prezentă acolo”, a spus Sorina Pintea la Digi24.

Sorina Pintea a explicat și de ce a luat decizia de a vizita aceste spitale: „La Gherla și Dej am fost în drumul spre casă. A fost o oprire și am vrut să văd spitale mici, dacă respectă reguli: curățenia, modul cum sunt primiți pacienții la gardă și primiri-urgențe și dacă se respectă graficele de lucru, adică dacă cei înscriși în el sunt prezenți la muncă”.

Ea a adăugat că merge în timpul nopții în control la spitale pentru că atunci are timp.

„Nu mizez pe elementul surpriză. La Constanța nu trebuia să fie surpriză că vine ministrul și totuși lucrurile nu au fost în regulă. Nu trebuie să facem curățenie sau să respectăm pacienții pentru că vine ministrul, ci pentru că așa e normal și asta e regulă”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că va continua să meargă în control la spitale.

„Elementul surpriză va fi că mă voi întoarce. Nu știu când, dar curând, ca să verific dacă lucrurile s-au schimbat”, a adăugat ea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More