Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Sănătății: Încă nu s-a luat o decizie privind carantina. Persoanele pozitive nu vor fi controlate în izolare

0 591

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat, marţi, despre măsura izolării în cazul infectării cu COVID-19, că după ridicarea stării de alertă, aceasta nu va mai fi dublată de control, arătând că este totuşi o ”măsură de bun-simţ” să te izolezi şi că cei bolnavi vor primi concediu medical. În privinţa carantinei la intrarea în ţară, ministrul a precizat că încă se studiază legislaţia pentru că este nevoie de o decizie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

”Izolarea unei persoane simptomatice este normală, aceeaşi recomandare o avem şi pentru alte afecţiuni, şi dacă ai gripă, te izolezi”, a spus ministrul Sănătăţii, precizând că izolarea nu este dublată de control.

”Asta nu înseamnă că trebuie să împrăştiem infecţia, izolarea este esenţială şi pentru o vindecare mai rapidă”, a mai spus Rafila.

Întrebat dacă izolarea mai este obligatorie, cum a fost până acum, Alexandru Rafila a răspuns: ”În momentul în care cineva are un diagnostic pozitiv, automat se izolează şi primeşti concediu medical. Să respecţi condiţia izolării, nu trebuie să vină cineva să te controleze, e o măsură de bun simţ. Dacă un copil este simptomatic, nu îl trimiţi la şcoală”, a afirmat el.

Despre carantină, ministrul a arătat că procesul de evaluare a legislaţiei continuă şi în acest moment, pentru că este nevoie de o decizie a CNSU şi se va anunţa dacă va continua sau nu această carantină şi în ce condiţii.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More