Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Sănătății: Ne gândim să deschidem terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie

1 224

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că românii își pot face planuri de vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat.

Dacă lucrurile evoluează în bine, autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie.

„Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul sănătății s-a referit și la planurile de vacanțe în străinătate ale românilor:

”Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei”, a mai spus Nelu Tătaru.

România se află de o săptămână într-o fază descrescătoare a curbei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar încă sunt pacienți la terapie intensivă și se înregistrează în continuare decese.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Seo spune

    Ne-ar prinde bine tututor prezentarea unor masuri mai clare, nu sa ne trezim in miezul concediului pe care abia indraznim sa il mai planificam, ca suntem trimisi la izolare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More