Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul secretar de stat Cătălin Beciu, prezent la Dej la conferința ALDE – FOTO/VIDEO

0 84

someseanul-Conferinta de presa ALDE Dej 18 august 2015

La sediul filialei Dej a Alianței Liberalilor și Democraților din România (ALDE) a avut loc azi o conferință de presă la care au fost prezenți și Cătălin Beciu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, și deputatul clujean Steluța Cătăniciu.

Conferința de presă a fost deschisă de către co-președintele ALDE Dej, Vicențiu Știr, care a ținut să mulțumească celor prezenți pentru participare, în special oaspeților din afara Dejului, Cătălin Beciu, Steluța Cătăniciu, Valentin Pop și Dan Păcurar, vicepreședinți ai Biroului Județean al ALDE Cluj, dar și vicepreședinților organizației dejene.

Co-președintele ALDE Dej a ținut să puncteze încă din start faptul că echipa ALDE Dej își va face simțită prezența de acum înainte pe fiecare stradă, în fiecare cartier și în fiecare fabrică din localitate, astfel încât dejenii să știe că ALDE există.

Vicențiu Știr a făcut o scurtă prezentare în fața presei și a invitaților a viziunii politice a formațiunii pe care o coordonează la Dej, printre cele menționate aflându-se faptul că organizația ALDE Dej numără în prezent aproximativ 250 de membri, numărul acesta fiind în continuă creștere.

Copreședintele ALDE Dej a făcut un apel către tinerii din municipiu, oamenii întreprinzători să se alăture ALDE Dej, ”ca împreună să construim un oraș european”, ca cetățenii municipiului Dej să nu mai fie nevoiți să-și caute locuri de muncă, sau să plece în alte țări pentru un trai mai bun.

someseanul-conferinta presa ALDE Dej

Deputatul Steluța Cătăniciu, co-președinte al organizației județene Cluj a ALDE, a anunțat faptul că secretarul de stat Cătălin Beciu se află într-o campanie de promovare prin țară a noului Cod Fiscal, ”care reprezintă la această oră o bătălie nepermisă între oamenii politici. Mă refer aici la popularii din Partidul Național Liberal, pentru că ei au încetat de mult să se mai numească liberali”, a spus Cătăniciu, care consideră noul Cod Fiscal unul foarte bun pentru România, foarte bun pentru mediul de afaceri.

Mai multe despre proiectul de lege, intens discutat și dezbătut în sfera politică din țara noastră în ultima perioadă, a vorbit Cătălin Beciu, care a punctat motivele pentru care noul Cod Fiscal este benefic pentru România, în opinia sa și a formațiunii politice pe care o reprezintă, însă nu a ratat ocazia  de a arunca săgeți către PNL și președintele Klaus Iohannis, care a retrimis proiectul de lege a Codului Fiscal spre reexaminare în Parlament.

”Acest Cod Fiscal, chiar dacă a fost întârziat, va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016”, a afirmat Beciu, care va participa joi la negocierile cu liberalii pe tema noului Cod Fiscal.

În completare, Steluța Cătăniciu a adăugat faptul că ”acest cod fiscal este unul foarte așteptat de mediul de afaceri, tocmai datorită faptului că legislația în domeniul fiscalității s-a modificat de sute de ori prin asemenea acte normative din ultimii ani, fapt care a pus în mod cert în dificultate oamenii de afaceri. Este un cod fiscal ultra-liberal. Cred că niciun liberal nu și-ar fi imaginat că pot fi luate astfel de măsuri. Este un cod bun pentru toată lumea, pentru toți cei care își doresc să trăiască într-o Românie care să nu mai treacă prin criză și care să nu mai fie nevoită să se împrumute.”

În finalul conferinței de la sediul ALDE Dej, Vicențiu Știr a anunțat că în vederea alegerilor locale de anul viitor organizația pe care o conduce își propune să obțină un procent de 10-15% din voturile alegătorilor, și câteva mandate în Consiliul Local Dej, având siguranța că până în pragul alegerilor din 2016, organizația ALDE Dej să depășească 1.000 de membri.

”În cazul în care nu vom avea mai mult de 2-3 consilieri, atunci vom constitui un grup, un ONG ca să-l numesc așa, care se va ocupa în paralel de toate programele”, a mai spus Știr.

Reprezentanții ALDE au anunțat că până în luna octombrie vor fi finalizate listele cu candidații formațiunii politice la alegerile locale și parlamentare din 2016.

”Până la sfârșitul lunii octombrie vom avea listele pe tot județul în ceea ce privește candidații la Consiliul Local, vom avea desemnați candidații pentru Primărie. Noi sperăm ca aici, la Dej, să facem o figură frumoasă. Obiectivul nostru este în mod cert să avem cât mai mulți consilieri locali și, de ce nu, să câștigăm Primăria Dejului”, a mai spus Steluța Cătăniciu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More