Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ministrul Transporturilor: Până la sfârşitul anului putem să dăm în circulaţie lotul Cheţani-Câmpia Turzii

0 1.109

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, că lotul Cheţani-Câmpia Turzii de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,7 kilometri, construit de asocierea Strabag – Geiger, ar putea fi dat în folosinţă până la sfârşitul anului.

„Am venit azi să văd în ce stadiu sunt lucrările pe acest tronson important, Cheţani-Câmpia Turzii, care ar închide toată această legătură a municipiului Târgu Mureş cu Cluj, cu Sibiu, inclusiv cu Timişoara. (…) Am văzut toată lucrarea de la un capăt la altul, ar putea fi sfârşitul acestui an când să fie finalizată această lucrare. Ştiţi foarte bine că ea a început prin 2016-2017, dacă nu mă înşel. Din păcate, n-a mers în ritmul dorit, s-a reziliat contractul, iar anul trecut, în toamnă, undeva în octombrie-noiembrie, a fost preluat contractul de această nouă asociere de companii care, aşa cum îmi spune şi domnul prefect (Ciprian Dobre, n.r.) – avem şi primarii, cu şi primarul de la Cheţani şi toţi ceilalţi oameni cu care m-am întâlnit – această asociere îşi face treaba. Deci lucrările merg într-un ritm foarte bun şi de aia suntem optimişti că până la sfârşitul anului putem să dăm în circulaţie, dacă şi vremea e una potrivită lucrărilor, să nu plouă foarte mult, că atunci ritmul va fi unul mai scăzut”, a declarat Sorin Grindeanu.

Ministrul s-a arătat mulţumit de ceea ce a văzut pe tronsonul de 15,7 kilometri de pe A3, între Cheţani şi Câmpia Turzii.

„Spre deosebire de precedenta oprire pe care am avut-o pe zona CFR, între Caţa-Apaţa, unde ritmul nu e cel pe care mi-l doresc, sper să se îmbunătăţească. Aici (pe Cheţani-Câmpia Turzii, n.r.) se face treabă bună şi felicit această asociere”, a arătat ministrul.

Lungimea lotului este de 15,7 kilometri, constructorul fiind asocierea Strabag SRL – Geiger Transilvania SRL, contractul pentru această investiţie fiind în valoare de peste 420 milioane de lei fără TVA.

Contractul a fost semnat în luna octombrie 2022, termenul de finalizare a lucrărilor fiind luna august 2024, iar la momentul rezilierii contractului cu fostul constructor, Straco, stadiul lucrărilor era de 39%. 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More