Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minivacanţă de patru zile la sfârşitul acestei luni

0 67

În acest an, salariații din România vor avea parte de o mini vacanță pe perioada sărbătorilor pascale. În acest an, Paștele ortodox va coincide cu data la care se sărbătorește Ziua Muncii, și anume 1 Mai. Astfel, se vor acorda patru zile libere, ce vor include Vinerea Mare și a doua zi de Paște.

Sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare. Astfel, în zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică. În aceeași categorie intră și unitățile în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producție.

Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul șă fie compensați cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile. Minivacanța de Paște din 2021 va include 4 zile, și anume:

30 aprilie (vineri): Vinerea mare

1 mai (sâmbătă): Ziua Muncii

2 mai (duminică): Paștele Ortodox

3 mai (luni): A doua zi de Paște Ortodox

Zile libere până la finalul anului 2021
1 iunie (marți): Ziua Copilului

20 iunie (duminică): Rusaliile (minivacanță de 3 zile)

21 iunie (luni): A doua zi de Rusalii

15 august (duminică): Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (marți): Sfântul Andrei

1 Decembrie (miercuri): Ziua Națională a României

25 decembrie (sâmbătă): Crăciunul

26 decembrie (duminică): A doua zi de Crăciun

Codul Muncii prevede două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Angajații care aparțin de un cult religios legal, creștin au parte de zilele libere pentru Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, prima și a doua zi de Rusalii. Concediul este acordat de către angajator.

Cei care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri inaintea Pastelui, prima si a doua zi de Paști, prima și doua zi de Rusalii, atat la datele stabilite pentru cultul religios legal, crestin, de care aparțin, cât și pentru alt cult creștin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More