Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minor accidentat de un șofer care a părăsit locul accidentului

0 55
Foto:Arhiva Someseanul.ro
Foto:Arhiva Someseanul.ro

A accidentat un minor şi a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei. Șoferul a fost identificat a doua zi de către polițiști, după ce victima s-a prezentat la spital.

Poliţiştii au fost sesizaţi marți că la Spitalul Judeţean de Urgenţă ,,Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, s-a prezentat pentru acordarea de îngrijiri medicale un minor de 17 ani din Coltău, victima unui accident rutier.

Acesta a spus că, luni, 16 martie, în timp ce mergea cu bicicleta pe DJ 184A din localitatea de domiciliu, a fost accidentat de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul faptei.

În urma sesizării, poliţiştii au demarat activităţile de cercetare şi, în scurt timp, au identificat un tânăr de 22 de ani din aceeaşi localitate care a condus autoturismul implicat în accident.

Acesta, în jurul orei 19.00, conducea un autoturism pe strada Cimitirului. Ajuns la intersecţie cu DJ 184 A, nu a acordat prioritate şi a intrat în coliziune cu biciclistul care nu era echipat corespunzător cu îmbrăcăminte reflectorizantă, se precizează în comunicatul de presă al IPJ Maramureș.

Poliţiştii continuă cercetările şi la finalizarea lor vor propune măsuri.

Potrivit articolului 338, alineatul 1 din Codul Penal al României, ,,părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More