Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minor de 15 ani, prins de polițiștii de frontieră. S-au găsit țigări în apropiere

0 86

copil tigari contrabanda

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit şi confiscat  peste 9.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 85.000 lei, ce urmau să ajungă ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

Ieri, în jurul orei 23.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul sectorului PF Sarasău, aflat în serviciul de supraveghere a frontierei de stat, a observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Săpânţa, județul Maramureş, mai multe persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În momentul în care oamenii legii de la frontieră s-au apropiat de persoanele în cauză în vederea interceptării, acestea au încercat sa fuga. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, persoanele în cauză nu s-au oprit, motiv pentru care au fost trase două focuri de avertisment, în plan vertical, conform procedurilor legale.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean ucrainean în vârstă de 15 ani, domiciliat în regiunea Zakarpatya, Ucraina. Imediat au fost anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la cercetarea terenului, ocazie cu care în apropiere, într-un adăpost de animale nefolosit au fost descoperite 16 colete care conţineau ţigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului unde au fost inventariate rezultând cantitatea de 9.600 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 85.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More