Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minor din Maramureș, prins conducând o mașină încărcată cu țigări de contrabandă – VIDEO

0 164

În ultimele 24 ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei desfășurate la frontiera de nord, peste 32.000 pachete cu țigări, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere.

Astfel, în data de 20 martie a.c., un echipaj mobil din cadrul Sectorului PF Sighet a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, pe raza localității de frontieră Sighetu Marmației, o autoutilitară marca Volkswagen, înmatriculată în Romania, la volanul căreia se afla cetățeanul român A.P., în vârstă de 17 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma verificării autoutilitarei, polițiștii de frontieră au observat, în compartimentul marfă, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. Drept urmare, bărbatul și mașina au fost duși la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 17.187 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 157.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră îl cercetează pe tânăr pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

A.P. mai fost depistat de polițiștii de frontieră, în data de 6 martie a.c., în timp ce transporta cu un autoturism mai multe pachete cu țigări. La momentul respectiv, tânărul nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, fiind reținut după o urmărire de aproximativ 5 km.

Luni, 20 martie a.c., o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit pe un drum forestier dintr-o zonă muntoasă și împădurită, un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, abandonat.

Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea terenului, iar în apropiere au fost descoperiți doi saci de rafie și o geantă în care se aflau mai multe pachete cu țigări.

Imediat, lucrătorii noștri au declanșat o acțiune specifică, în urma căreia au fost depistat în zonă două persoane, în vârstă de 51 ani, respectiv 36 ani, domiciliate pe raza județului Maramureș, implicate în activitatea de contrabandă.

În continuarea cercetărilor, țigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu țigări marca Marble, a căror valoare se ridică la suma de 14.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More