Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Minore, de 11 și 13 ani, au spart trei case și au distrus o mașină. Căutată de poliție, una dintre ele a fugit de acasă

0 434

Două copile sunt cercetate de poliție pentru furt și distrugere. Au intrat prin efracție în mai multe case și au distrus o mașină.

Două fete minore din județul Sălaj sunt cercetate pentru furt și distrugere după ce au intrat prin efracție și au furat mai multe obiecte din trei imobile. Acestea au distrus de altfel mai bune bunuri aflate în locuințe, dar au provocat pagube și unui autoturism. Astfel, potrivit IPJ Sălaj, la data de 13 septembrie, în jurul orei 18:00, polițiștii din Sâg au fost sesizați telefonic, de către un bărbat, din comuna aminitită, cu privire la faptul că persoane necunoscute, posibil să-i fi spart locuința și să-i fi distrus un autoturism.

La momentul sesizării, apelantul se afla la muncă în străinătate și a fost anunțat de o vecină. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că două locuințe aveau distruse câte un geam, fără a fi forțate ușile de acces. La un al treilea imobil a fost spart geamul de lângă ușa de acces și sticla era îndepărtată.

Cu o cheie pe care au obținut-o de la o vecină și la cererea proprietarului, polițiștii au pătruns în locuință și au constatat că întreaga suprafață era răvășită, o mare parte din bunuri distruse (trei televizoare, veselă, vitrine etc.), fiind furate și bunuri. Mai mult, unul dintre autoturisme era distrus, prejudiciul total urmează a fi comunicat ulterior, de către proprietar.

Oamenii legii au constatat o faptă similară și la casa din vecini, unde tot persoane necunoscute au spart două geamuri (unul de la casă și unul de la o anexă), însă nu s-a pătruns în interior. Verificările efectuate de polițiști au dus în scurt timp la identificarea a două minore de 11, respectiv 13 ani, din județul Sălaj, bănuite de comiterea faptelor. Bunurile au fost recuperate și urmează a fi restituite proprietarului.

Minora de 11 ani a fost găsită la o vecină, din localitatea de domiciliu. Cealaltă minoră, știind că este căutată de poliție, a fugit de acasă. Dispariția ei a fost observată de bunica fetei care a anunțat Poliția. Astfel polițiștii din Crasna au fost cei care s-au mobilizat și au găsit-o pe minoră.

Oamenii legii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru infracțiunile de furt calificat, distrugere (două acte materiale), dar și pentru administrarea întregului probatoriu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More