Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Mircea Dușa, propus de Victor Ponta pentru funcția de premier interimar

0 73

Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, la Palatul Parlamentului, că îl va propune prim-ministru interimar pe Mircea Dușa, ministru al Apărării.

„La ora 16,00 o să avem o ultimă ședință de guvern, să le mulțumesc colegilor și să adoptăm ultimele acte care erau în lucru, după care în această seară îi transmit președintelui Iohannis și demisia mea și propunerea ca domnul Mircea Dușa să fie prim-ministru interimar”, a precizat Ponta.

El a adăugat că este important ca Guvernul să funcționeze în zilele următoare, pentru că sunt multe lucruri care nu pot să aștepte după toate procedurile politice și parlamentare.

„Când îi trimit președintelui demisia îi trimit și o propunere, pentru ca, repet, până ce se îndeplinesc procedurile privind desemnarea unui noi Guvern, votarea acestuia, să știu că e cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie în regulă”, a precizat Ponta.

El a adăugat că marți seara a vorbit cu oamenii care l-au susținut. „Aseară nu (am vorbit cu Iohannis — n.r.). Am vorbit cu dl. Oprea, am vorbit cu dl. Dragnea, am vorbit cu dl. Daniel Constantin — normal, oamenii care m-au susținut și le-am spus că asta cred că este decizia corectă, pentru că într-o stare de tulburare, de incertitudine, de frământări riscăm să stricăm tot ce am făcut bun până acum și chiar e păcat”, a punctat Ponta adăugând că nu va merge la Cotroceni.

Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a declarat miercuri că așteaptă să vadă dacă președintele Klaus Iohannis va fi de acord cu nominalizarea sa ca premier interimar, afirmând că un prim-ministru interimar gestionează doar problemele curente ale Guvernului, până la desemnarea unui nou Cabinet.

„Am avut în cursul acestei dimineți o discuție cu președintele partidului, cu domnul Dragnea, și cu prim-ministrul legat de desemnarea ca premier interimar. Să vedem dacă domnul președinte va accepta acest lucru. Un premier interimar gestionează doar problemele curente ale Guvernului, până la desemnarea unui nou Guvern. Deocamdată aștept să vedem dacă și domnul președinte va fi de acord cu această nominalizare”, a spus Dușa, la Parlament.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More