Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Miros de corupție la Bistrița. Fratele unui baron PSD, numit director la AquaBis

0 391

Noua numire de director de la Compania de Apă AquaBis S.A. aruncă bănuieli de corupție asupra unui baron PSD.

Jurnaliștii de anchetă de la G4Media afirmă că la AquaBis S.A., compania de apă ce aparține de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, s-a instalat un nou director, Macarie Moldovan. Ceea ce a atras atenția jurnaliștilor este faptul că noul director este fratele unui influent baron PSD, Radu Moldovan, care, de altfel este și cel care conduce Consiliul Județean.

Macarie Moldovan a ajuns în funcție în urma unei proceduri netransparente, numele său fiind ascuns în documentația de concurs pe motiv de protejare a identității (GDPR), potrivit Bistrita Express, scriu cei de la G4Media.

Totodată, noul director al AquaBis S.A. are un istoric destul de sinuos și accede la posturi de conducere odată cu evoluția fulgurantă a fratelui său, Radu Moldovan.

Macarie Moldovan (47 de ani) a fost, potrivit propriului CV, manevrant de vagoane și impiegat de mișcare la CFR. Ulterior, a terminat facultatea de Ingineria Transporturilor la Timișoara, iar de când fratele său a devenit unul dintre baronii influenți din PSD a început să strângă funcții de conducere în companii naționale, mai notează jurnaliștii de anchetă.

Printre funcțiile ocupate de acesta, după perioada de manevrant vagoane, se numără cea de consilier al directorului general al CFR, director general adjunct tehnic la CFR, director general al CFR SA. A intrat ca și membru în Consiliile de Administrație de la Metrorex și de la Electrificare CFR, după cum afirmă cei de la G4Media.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More