Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mirosul puternic de gaze a băgat spaima în locuitorii unui cartier din Dej. Elevii unei școli au fost evacuați

0 79

Un puternic miros de mercaptan a băgat spaima în locuitorii cartierului Dealul Florilor din Dej, în special în partea sudică a acestuia. Oamenii au simțit mirosul puternic de gaze și au intrat la bănuieli, solicitând intervenția autorităților de frica unui eveniment nefericit.

Mirosul de gaze s-a simțit în special în zona Baltă și pe străzile Orizont, Pepineriei și Pandurilor, locuitorii din aceste zone apelând dispeceratul companiei de gaze pentru a solicita lămuriri și intervenția specialiștilor. Oamenii se temeau că a avut loc o scurgere de gaze și, de frica unei explozii, au cerut ca reprezentanții companiei de gaze să intervină imediat în teren.

Situația confuză i-a cuprins și pe elevii și profesorii Liceului Tehnologic Someș Dej, care învață în clădirea școlii din zona Baltă. Pentru mai multă siguranță, elevii au fost evacuați din clase în curtea școlii, până la lămurirea situației.

Compania de gaze a liniștit însă spiritele, afirmând că a fost vorba doar despre o verificare

”Astăzi, 8 martie a.c., la dispeceratul Delgaz Grid au fost înregistrate câteva sesizări din partea consumatorilor din municipiul Dej privind prezenţa mirosului de gaz (mercaptan) în zona Dealul Florilor. Odorizarea gazelor naturale (introducerea mercaptanului în gazele naturale) este o măsură de siguranţă obligatorie în distribuția gazelor naturale către consumatori, pentru a putea face perceptibilă, prin miros, prezența accidentală a acestora. Operațiunea de odorizare este efectuată de către Transgaz, operatorul sistemului naţional de transport al gazelor naturale. Conform informaţiilor pe care le deţinem, mirosul puternic de gaz (mercaptan) a fost cauzat de manevrele efectuate de Transgaz la instalaţia de odorizare de la Dej, prin deversarea mercaptanului dintr-un recipient în altul. În urma sesizărilor înregistrate, compania Delgaz Grid a suplimentat numărul echipelor pentru efectuarea verificărilor necesare în teren şi a luat măsurile care se impun pentru funcţionarea sistemului de distribuţie în condiţii de siguranţă.

În urma verificărilor efectuate la Liceul Tehnologic Someș din Dej nu au fost semnalate scurgeri de gaz la instalația interioară, cel mai probabil mirosul de gaz provenind din atmosferă, de la manevra în stația Transgaz.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al companiei la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă); 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie)”, precizează reprezentanții companiei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More