Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mișcare în aer liber și distracție în scop caritabil. Dejenii au alergat pentru inima lui Mădălin – FOTO

0 114

Cea de-a treia ediție a Crosului Toamnei de la Dej, una cu scop caritabil, a fost dedicată în acest an campaniei umanitare destinată lui Mădălin Mureșan, tânărul din Dej care are nevoie pentru a supraviețui de un transplant din inimă.

Zeci de dejeni inimoși, de la copii de șchioapă până la pensionari, s-au adunat azi în centrul orașului nu doar pentru a face mișcare în aer liber, ci și pentru a contribui la demersul caritabil pus la cale de Asociația Marsala Life, cea care a organizat Crosul Toamnei, cu sprijinul partenerilor și sponsorilor.

Organizatorii au pregătit două categorii e probă pentru participanți, cei mici având de parcurs două ture în jurul clădirilor din centrul Dejului, un traseu în lungime totală de 1.200 de metri, în timp ce adulții au avut de alergat patru ture, în lungime totală de 2.400 de metri. Iar după o încălzire temeinică a participanților, antrenați de instructorul Bogdan Savu, alergătorii au luat startul. Dacă unii au reușit să ducă până la capăt cursa și chiar să câștige, alții au renunțat pe parcurs, însă au rămas cu sufletul împăcat că au contribuit cu ceva la acest eveniment caritabil.

La finalul competiției, primii trei care au ajuns la linia de finish, de la fiecare categorie de concurs, au fost premiați de către sponsori, însă fiecare participant a primit câte un mic cadou din partea organizatorilor, dar și o medalie.

Evenimentul, o bună oportunitate pentru dejeni pentru a petrece timp în aer liber, a socializa și a face mișcare, dar, mai ales, de a contribui fiecare la o cauză nobilă, aceea de a ajuta un tânăr din Dej să trăiască și să fie alături de familie și de copilașul lui de doar 2 anișori. În urma evenimentului de azi s-au strâns 2.865 de lei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1608100275919400.1073742410.467241263338646&type=3

madalin muresan dej

Originar din Gherla, Mădălin Mureșan, locuiește acum la Dej. A absolvit Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Dej și se pregătea să devină inginer. Viața însă i-a dat planurile peste cap după ce în luna mai a acestui an a primit un verdict crunt din partea medicilor: suferă de ”cardiomiopatie dilatativă, insuficiență cardiacă NYHA III, insuficiență mitrală grad I/II, insuficiență tricuspidiană grad III, stimulare cardiacă permanentă, mod DDD fibrilație atrială paroxistică”. Da, sunt termeni complicați, din care orice om obișnuit nu poate înțelege mare lucru. Ce este însă clar este faptul că Mădălin are nevoie de o inimă nouă.

Iar această inimă nouă nu poate veni pentru tânărul din Dej mai repede decât printr-un transplant cardiac realizat în străinătate. Asta pentru că la Târgu Mureș, acolo unde Mădălin este înscris pe lista de transplanturi alături de alte 200 de persoane, sunt șanse puține să se realizeze operația într-un timp așa de scurt ca să-i salveze viața.

Peste doar câteva zile, Mădălin împreună cu mama lui vor pleca la o clinică din străinătate, unde vor începe analizele și tratamentele necesare transplantului de inimă. Însă calvarul familiei nu s-a încheiat. Asta pentru că Mădălin are nevoie pentru ca să se facă bine de 100.000 de euro, iar în urma campaniilor derulate până acum abia s-au strâns 30.000 de euro.

 

Donații se pot face și în conturile:

Natalia Mureșan (mama lui Mădălin) – RO29BTRLLEUCRT0138754601 – EURO
RO79BTRLRONCRT0138754601 – LEI

Mădălin Muresan
RO91BTRL05204201610762XX – EURO
RO45BTRL05201201610762XX – LEI

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More