Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Misterul bebelușilor morți, găsiți în podul unui bloc, începe să se elucideze. Cadavrele au între 3 și 9 ani vechime

0 64

Cazul cadavrelor celor trei bebeluși descoperite în podul unui bloc din Prundu Bârgăului, caz care a șocat o întreagă comunitate, fiind de o gravitate fără precedent, începe să se elucideze.

Scheletele celor trei bebeluși au fost găsite săptămâna trecută de către o femeie care se afla, alături de fiul ei, în podul blocului pentru a întinde rufe la uscat. Copilul a fost cel care a găsit cadavrele, crezând inițial că sunt păpuși. Apoi femeia a alertat autoritățile.

Polițiștii criminaliști au făcut cercetări la fața locului, iar cadavrele celor trei bebeluși au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Bistrița, pentru a fi efectuate autopsiile. Aici, medicii legiști au descoperit că bebelușii s-au născut în ani diferiți și au fost uciși imediat după naștere, cadavrele acestora având între 3 și 9 ani vechime.

 

Surse din cadrul Serviciului de Medicină Legală Bistriţa au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că două dintre trupurile bebeluşilor ar avea peste şapte ani vechime, deoarece sunt complet scheletizate, iar conform unor studii, după şapte ani trupurile se scheletizează complet.

Al treilea trup găsit în podul blocului prezenta urme de mumificare, ceea ce îi face pe specialişti să creadă că acesta ar avea peste trei ani vechime.

Conform sursei citate, anchetatorii care se ocupă de acest caz urmează ca pe baza probelor ADN prelevate să stabilească ce sex au bebelușii și dacă sunt înrudiți. Doar probele ADN analizate la Institutul Medico-Legal pot arăta dacă este legătură de sânge între cei trei bebeluși, urmând ca mai apoi să poată fi identificată și mama acestora.

Cazul este cercetat de procurorii bistriţeni, care au deschis dosar penal pentru omor.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a deschis un dosar penal cu autor necunoscut, fiind făcute cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de omor, dosar în care se fac cercetări, cauza decesului fiind în curs de stabilire” a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Angela Sângeorzan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Atât anchetatorii, cât și oamenii care locuiesc în respectivul bloc nu își dau seama încă cine ar putea fi mama copilașilor, mai ales pentru că nu-și amintesc ca în ultimii ani vreo femeie din bloc să fi fost însărcinată. Vecinii din bloc își amintesc că în zonă stătea o femeie care locuia în apropiere și care avea mulți copii, însă aceasta este plecată în străinătate.

 

Acum, rămâne ca polițiștii să descopere mama criminală și bănuiesc că aceasta ar fi avut și un complice care locuiește în acel bloc sau în apropiere, fiind greu de crezut că o femeie aflată în travaliu s-ar fi putut cățăra pe scara respectivă pentru a naște în blco fără să fie auzită de locatari. Mai există și posibilitatea ca sacii cu cadavrele bebelușilor să fi fost duse de altă persoană în podul blocului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More