Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Moarte suspectă. O fată de 15 ani a murit la spital, sub ochii medicilor

0 44

ambulantaNEW

Tragedie fără margini pentru o familie din Câmpia Turzii. O fată de doar 15 ani a murit, în ciuda manevrelor de resuscitare făcute de medici, atât la spitalul din Câmpia Turzii, cât și la Turda.

Tânăra a fost internată în spitalul din Câmpia Turzii săptămâna trecută, la secția de Pediatrie, fiind diagnosticată cu pneumonie acută și angină acută. După tratament și spitalizare, minora a fost externată, însă miercuri dimineața i s-a făcut rău la școală și a cerut să fie lăsată să plece acasă. Profesorii au fost cei care au alertat părinții, care au luat-o de la școală și au dus-o direct la medic. Acesta i-a prescris un tratament, însă după ce a luat medicamentele, fata a leșinat.

Văzând că starea ei de sănătate se înrăutățește, rudele au solicitat ajutor la 112. O ambulanță a ajuns la locul solicitării și a preluat-o pe fată, transportând-o în stare critică la spitalul din Câmpia Turzii. Aici, minora a trecut printr-o serie de manevere de resuscitare, după ce a intrat în stop cardio-respirator, fiind apoi preluată de o altă ambulanță, care a transportat-o la spitalul din Turda.

”Pacienta în cauză, în vârstă de 15 ani, a fost internată în Spitalul Câmpia Turzii, Secția Pediatrie în perioada 6-12.10.2014, cu diagnosticul: Pneumonie acută, Angină acută, Suprapondere, cu evoluție favorabilă, fără complicații.

În data de 15.10.2014, orele 15.15, a fost adusă la camera de gardă de către serviciul de ambulanță care a preluat-o din spațiu public. A fost preluată de medicul de gardă care a stabilit diagnosticul de stop cardio-respirator, hemoragie la nivelul căilor respiratorii superioare și s-au continuat manevrele de resuscitare inițiate de serviciul de ambulanță.

După aproximativ 15 minute a fost preluată de serviciul ARTI Turda, care continuă manevrele de resucitare și asigură transportul bolnavei la Spitalul Turda. Acestea sunt datele pe care vi le putem pune la dispoziție. Cauza decesului va fi stabilită în urma necropsiei realizate de I.M.L. CLUJ.”, a precizat directorul medical Dr. Fabian Maria, conform turdanews.net.

Părinții și familia fetei acuză medicii că nu au aplicat un tratament medical corespunzător și pun  moartea minorei pe seama faptului că doctorii nu și-au făcut treaba și au externat-o pe fata lor din spital, deși aceasta nu fusese complet tratată. Au fost sesizați și polițiștii, care au deschis o anchetă în acest caz.

“Poliția efectuează verificări cu privire la decesul unei minore de 15 ani din Câmpia Turzii. Până în acest moment nu s-au constatat aspecte de natură penală, însă se așteaptă și rezultatul autopsiei”, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Potrivit certificatului de deces, fata a murit din cauza unei insuficiențe cardio-respiratorii acute, pe fondul unei viroze cu determinare pulmonară.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More