Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Moaștele Fericitului Vladimir Ghika, expuse la Dej și Gherla – VIDEO

0 136

Moastele Fericitului Vladimir Ghika expuse la Dej si Gherla (1)

Credincioșii greco-catolici din Dej au avut azi oportunitatea de a se închina la moaștele Fericitului Vladimir Ghika, preot beatificat în 31 august 2013 şi acceptat de biserică drept preot martir.

Moaștele Fericitului Vladimir Ghika au ajuns joi la Dej, fiind expuse în Biserica Greco-Catolică de pe strada Mărășești. Mâine dimineață, racla cu sfintele oseminte va ajunge la Gherla, urmând ca sâmbătă să ajungă la Cluj-Napoca.

Cine a fost Fericitul Vladimir Ghika

Vladimir Ghika, preot romano-catolic şi principe român, născut la Istanbul în 25 decembrie 1873. Pe 18 noiembrie 1952 a fost arestat pe o stradă din Bucureşti în timp ce ieşea din casa unui bolnav căruia îi administrase Sfintele Taine. După un an de anchete şi torturi, a fost condamnat la trei ani de închisoare, la vârsta de 80 de ani. Slăbit, a încetat din viaţă în închisoarea din Jilava doi ani mai târziu, la 16 mai 1954.
Aproape 10.000 de credincioşi, preoţi şi episcopi din străinătate, pe 31 august 2013, la Sfânta Liturghie solemnă a beatificării Monseniorului Vladimir Ghika, celebrată la Bucureşti.


Moastele Fericitului Vladimir Ghika expuse la Dej si Gherla by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More