Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mobilizare forțată în toată țara pentru mitingul PSD. Situația abuzurilor în zona Cluj, Bistrița, Maramureș, raportate pe platforma online mitingcujapca.ro

1 2.127

Este mobilizare generală, în toată țara, pentru mitingul PSD de la București, împotriva abuzurilor așa-zisului stat paralel. În tot acest timp, în toată țara, se fac presiuni uriașe asupra structurilor de stat și private pentru mobilizarea de persoane și pentru sponsorizări la mitingul de la Palatul Victoria.

Lideri din mai multe organizații PSD din țară au declarat că au mobilizat mii de oameni pentru mitingul de sâmbătă, de la București.

Primarul Dejului, Costan Morar, a declarat că de la Dej se vor deplasa în capitală aproximativ 150 de oameni, aceștia fiind adunați de la organizațiile comunale din jurul municipiului, astfel ca la nivel județean numărul participanților să ajungă la câteva mii.

De asemenea, președintele PSD Clujdeputatul Horia Nasra, susține ca filiala va conta la mitingul de la București pe „câteva mii de oameni”, atât membri și simpatizanți, cât și clujeni nemulțumiți de atacurile împotriva Guvernului.

„Fiecare președinte de organizație locală are libertate totală de organizare a deplasării la miting cu diverse mijloace de transport”, a spus Nasra.

Similar cu Clujul, și în Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj și toate celelalte județe din norul țării, șefii de organizații județene au trasate sarcini de a aduna cât mai mulți oameni pentru miting.

Totuși, aceste sarcini de partid nu sunt ușor de îndeplinit, iar cetățenii simpli și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că sunt forțați să participe la acest miting.

Tocmai de aceea, Grupul civic Geeks for Democracy a lansat site-ul mitingcujapca.ro unde cetățenii pot posta mărturii despre eventualele presiuni la care sunt supuși pentru a participa la mitingul PSD de sâmbătă, 9 iunie.

Aici, pot fi regăsite o mulțime de sesizări din partea cetățenilor, care demască abuzurile la care sunt supuși pentru a fi forțați să participe la miting.

Sub protecția anonimatului, diverse persoane raportează astfel de abuzuri, care însă sunt greu de verificat pentru a se dovedi autenticitatea lor.

Astfel, pentru Dej este semnalat un caz, primarul fiind ”acuzat” că a convocat „Telefonic la toți primarii și consilierii locali din comunele învecinate PSD”.

Aproape de Dej, la Bobâlna, „Fara voia lor, angajatii (barbati) vor fi dusi sambata, chiar daca au alte responsabilitati in gospodariile lor, cu argumentul : „noi va platim” … si nu e primul abuz pe care il face acest primar traseist politic. Ultimele 2 mandate au fost castigate prin frauda si cumparare de voturi : 1 vot = 100 lei.”

Amenințați cu ”consecințe grave” dacă nu vor participa la miting au fost și cei din organizațiile de tineret ale PSD din Bistrița.

În Maramureș, un bărbat spune că a și-a depus demisia de la locul de muncă, după ce nu a fost lăsat să meargă la nunta fiului lui pentru a participa la miting.

Un alt mesaj, foarte cuprinzător, vine de la Sighetu MarmațieiBaia Mare și Sighet, Maramureș – Comportament abuziv: Ana Moldovan, inspector școlar general și Liviu Marian Pop, senator și fost ministru al învățământului.

Sunt profesor cu vechime într-o școală din Baia Mare, iar fiul meu este învățător fără definitivat în județul Maramureș. Fiul meu este obligat să meargă la mitingul de la București, de către directoarea școlii și primarul din comuna unde lucrează, fiind șantajat că nu va putea să își păstreze postul de învățător anul viitor și că nu își va lua definitivatul dacă nu merge. Le-a spus că duminică trebuie să meargă la o nuntă, i-au zis că nu îi interesează și să amâne nunta dacă vrea, că trebuie să meargă și să aibă haine albe pe el și să își ia senvișuri și apă. A vorbit cu mai mulți colegi de-ai lui, tineri și ei și încă fără posturi definitive, care lucrează la școli din Baia Mare și Sighet și ăia i-au spus că merg și ei, dar sunt plătiți pentru asta, 250 de lei de persoană, plus cazare și masă. Am sunat și eu la cunoștințele mele de la inspectoratul școlar să verific și așa este: vineri dimineață pleacă din Baia Mare și Sighet mai multe autocare cu cadre didactice, li se asigură cazare și masă și se întorc duminică seară, se acordă ”diurnă” 250 de lei. Operațiunea este organizată de Ana Moldovan, inspector școlar general și vicepreședinte al PSD județean și de Zetea, baronul județului, iar pretextul este o așa-zisă ”consfătuire de specializare” la București, deci banii toți se decontează din bugetul învățământului. Știu că nu e prima oară când se folosesc de acest tertip, au mai făcut mișcarea asta și la alte întruniri de partid, au plătit autocarele și costurile cu masa și cazarea din bani publici, pretextând că au fost la cursuri de instruire și specializare. Întregul mecanism a fost creat de fostul ministru și lider sindical Liviu Pop, el coordonează și acțiunea de acum, sunt implicate sindicate și inspectorate școlare din mai multe județe.

Acestea sunt doar câteva dintre abuzurile sesizate de către cetățeni pe platforma online mitingcujapca.ro. Tot aici găsim însă, în cazul orașului Cluj-Napoca, situația unui cetățean care dorește să meargă la miting, dar nu este lăsat să facă asta de către patronul firmei la care lucrează, care este de la PNL.

 

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat luni ca mitingul împotriva abuzurilor va avea loc sâmbăta, ora 20:00, în Piața Victoriei, în condițiile în care „există o putere subterană care parazitează deciziile importante”.

„Un miting organizat împotriva abuzurilor care se întâmplă în România de mult timp, faptul că democrația ți statul de drept sunt afectate de câțiva ani în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt. Îi așteptăm pe toți care vor să trăiască într-o țară liberă, în care să nu mai fie instituții aflate sub teroare, unde, din cauza unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o putere subterană să paraziteze deciziile și să influențeze într-un mod ocult decizii importante, să permită intruziuni neconstituționale, să permită ca cetățeni români, firme românești să fie închise, zeci, mii de destine să fie distruse”, a declarat luni, după ședința PSD, Liviu Dragnea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Ionică spune

    Aceasta știre va arata simata Irina Maxim adevarata față ,nu sunteți un jurnalist imparțial ! Din contra faceți doar ce va place și va convine ,adică pe placul unor formațiuni politice ,probabil ei va plătesc câteva „reclame” ,suficient însă pentru a va prostitua literalmente in fata lor.
    Sunteți o rușine pentru ce este de fapt jurnalismul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More