Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mobilizare generală în Bistrița-Năsăud. Zeci de utilaje de deszăpezire au ieșit în teren

0 37

Judeţul Bistriţa – Năsăud s-a aflat vineri sub incidența unui cod portocaliu  – intensificări de vânt în zona de munte, la altitudini peste 1700 m, local în rafale peste 90  km/h, ninsoare viscolită ce a determinat scăderea vizibilității sub 50 m.

Echipaje de deszăpezire au fost mobilizate pe drumurile naționale și județene din zona de competență, după cum urmează:

  • 29 de utilaje de deszăpezire au acționat, în ultimele 24 de ore, pe drumurile naționale și au folosit 489 tone material antiderapant.
  • 60 de utilaje de deszăpezire au acționat, în ultimele 24 de ore, pe drumurile județene și au folosit 564 tone material antiderapant.

Echipaje de poliție rutieră și ordine publică sunt și la această oră în teren, mai ales în zonele unde circulația se desfășoară cu dificultate, în condiții de iarnă, pentru monitorizarea traficul rutier și prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo periculoase.

În cursul zilei, la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. Bistrița Năsăud au fost semnalate unele cazuri punctuale, prin numărul de urgență unic 112, în mai multe zone din județ, unde autovehicule de mare tonaj au rămas blocate pe drumuri naționale și județene. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa- Năsăud a monitorizat situația operativă din teren şi a alocat echipaje de deszăpezire pentru curățarea respectivelor porțiuni de drum unde ningea viscolit.

Recomandăm, în continuare, urmărirea permanentă a informărilor / avertizărilor meteorologice şi pregătirea autoturismelor pentru circulaţia în condiţii de iarnă. În situaţia în care rămâneţi blocaţi între localităţi sau în zone greu accesibile, apelaţi numărul de urgenţă unic 112.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More