Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mobilizare generală în Maramureș pentru deszăpezire. Toate utilajele au ieșit în teren

0 51

Din cauza căderilor mari de zăpadă înregistrate în judeţul Maramureș începând din noaptea de 3 / 4 ianuarie, atenţionarea cod galben de intensificări de vânt şi ninsori viscolite fiind prelungită până în această noapte, la ora 3, toate utilajele de la Drumuri Judeţene şi Drumuri Naţionale au intervenit pe drumurile din Maramureş pentru deszăpezire şi fluidizarea traficului.

Pentru a face faţă ninsorii abundente, au fost aduse patru utilaje din alte judeţe, se arată într-un comunicat al Prefecturii Maramureș.

Astfel, aseară numărul utilajelor de pe DN1C (Mesteacăn – Baia Mare) a fost suplimentat cu unul, iar în cursul nopţii au sosit trei utilaje care au început să intervină pentru deszăpezire în Pasul Gutâi. În total, pe DN18, în Pasul Gutâi se lucrează începând de azi-noapte cu 11 utilaje. Odată cu sosirea dimineţii, se va acţiona cu două freze pentru lărgirea carosabilului.

Pe DJ 184, pentru a nu se mai înregistra blocaje în trafic, conducătorii auto sunt rugaţi să nu mai parcheze în zona pârtiilor, ci doar în parcările amenajate de către administratorii pârtiilor şi Primăria oraşului Cavnic. Din pricina ambuteiajelor care se formează din centrul localităţii şi până în zona pârtiilor, angajaţii de la Drumuri şi poduri întâmpină dificultăţi în a interveni pentru deszăpezire.

Odată cu înregistrarea de precipitaţii abundente, pe toate drumurile judeţului s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire, astfel încât să se prevină, pe cât posibil, blocarea traficului.

Prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, se află de la primele ore în zona Maramureşului Istoric, pentru a urmări îndeaproape procesul de deszăpezire. De asemenea, reprezentantul Guvernului în teritoriu are în vedere Pasul Gutâi, unde în general circulaţia în condiţii de iarnă se desfăşoară mai anevoios.

Circulația rutieră în Pasul Gutâi a fost restricționată

Traficul rutier pe DN 18 prin Pasul Gutâi, între localitățile Mara și Baia Sprie (900 metri altitudine), a fost restricționat joi pentru vehiculele cu masa maximă totală de 7,5 tone, conform Centrului Infotrafic din cadrul IGPR.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Maramureș, Amalia Babici Man, a declarat pentru AGERPRES că pe toate drumurile naționale, județene și comunale se circulă în condiții de iarnă, iar în timpul nopții de miercuri spre joi, lucrătorii care asigură întreținerea celor peste 800 kilometri de drumuri județene au intervenit pentru curățarea carosabilului.

„S-a lucrata intens pe toată durata nopții pentru a readuce drumurile în stare de operabilitate. Imediat după oprirea ninsorii s-a intervenit în forță pe toate tronsoanele de drumuri și încă se mai lucrează”, a spus Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, se circulă în condiții de iarnă pe DN 18, DN 19, DN 17 C, DN 1C și DJ 184, prin Pasul Pietrosul Rodnei, Pasul Ștefăniței, Pasul Huta — Certeze și Pasul Gutâi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More