Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Modernizare și tehnologizare în Consiliul Local Dej. Aleșii locali vor primi tablete – FOTO

0 144

Vremea dosarelor groase de ședință, cu sute de pagini imprimate și risipire a banului public și a maculaturii, a apus, se pare, în Consiliul Local Dej, aleșii locali adaptându-se erei tehnologiei și modernizării.

Consilierii locali dejeni vor primi fiecare câte o tabletă, dispozitiv pe care vor avea proiectele de hotărâri ce urmează a fi dezbătute în cadrul ședințelor viitoare.

În cadrul ședinței Consiliului Local Dej de azi, consilierilor locali le-a fost prezentată tableta care le va fi dată în primire, pe semnătură, începând de luna viitoare.

Inițial se propusese ca aceste tablete să rămână în permanență în sala de ședințe a Consiliului și să fie utilizate, conform scopului în care au fost achiziționate, doar în cadrul ședințelor deliberativului dejean. Bineînțeles, consilierii locali au fost nemulțumiți de această propunere, spunând că au nevoie de respectiva tabletă în permanență la ei și nu doar în timpul ședințelor care au loc o dată pe lună.

Până la urmă s-a convenit ca tabletele să le fie predate la următoarea ședință de consiliu, pe bază de proces verbal, aceștia fiind obligați să le întrețină și să aibă grijă de ele și să le predea intacte la încheierea mandatului de consilier local.

Cât privește dispozitivele în cauză, au fost cumpărate 22 de astfel de tablete, 19 pentru fiecare consilier local, iar restul pentru primarul Costan Morar, secretarul primăriei și încă o persoană.

Tabletele dotate cu tastatură detașabilă au fost cumpărate fără licitație, prin achiziție directă, de la magazinul Bayern Mobile Solution, contra sumei de 990 de lei (+TVA)  fiecare (1.178 de lei), întreaga investiție fiind de 25.918 de lei. Specificațiile tehnice ale tabletei sunt: Laptop 2 in 1 ASUS T101HA-GR001T cu procesor Intel® Quad-Core Atom™ x5-Z8350 1.44GHz, 10.1″, 2GB, 32GB eMMC, Intel® HD Graphics, Microsoft Windows 10, Glacier Grey.

Același tip de tabletă, la magazine online precum eMAG, cel.ro, Altex sau Media Galaxy are prețuri cuprinse între 990 și 1.000 de lei cu tot cu TVA.

laptop-asus-transformer-book-t101ha-gr001t

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More