Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Modificare în sistemul de admitere la liceu

0 63

scoala-elevi-gimnaziu-clasa-invatamant

Începând cu anul școlar viitor, sistemul de admitere în liceu se modifică, media anilor de gimnaziu fiind mai puțin importantă în media de admitere.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) anunta ca a decis ca media celor patru ani de gimnaziu sa conteze la admiterea in liceu in proportie de 25%, si nu 50% ca pana acum. Astfel, media obtinuta la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a va avea insa o pondere mai mare in calculul mediei finale, respectiv 75%, fata de 50%, cat era pana acum.

Aceasta hotarare vine în urma analizei datelor înregistrate la finalul clasei a VIII-a. Acestea au relevat diferenţe notabile între mediile, mai mari, obţinute de elevi în şcoală, pe parcursul gimnaziului, şi mediile, mai mici, obţinute de aceştia la Evaluarea Naţională. Cele mai multe situaţii (59,52% din unităţile de învăţământ) relevă diferenţe de 2 până la 2,5 puncte între felul în care au fost evaluaţi elevii pe parcursul gimnaziului şi media de la evaluarea naţională a acestora.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More