Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Modificări drastice în Codul Penal pentru cei care nu respectă carantina

0 349

Pedepsele prevăzute în Codul Penal se înăspresc. Măsurile au fost luate pentru cei care nu respectă carantina și autoizolarea.

Guvernul aduce modificări drastice în Codul Penal. Aceste noi schimbări vin pentru a reduce situațiile în care cetățenii nu respectă măsurile de carantină și autoizolare.

Pedepsele au fost majorate pentru falsul în declarații privind epidemia de coronavirus. Falsul în declarații se lasă astfel cu dosar penal și pedeapsa cu închisoarea, a anunțat șeful Guvernului.

Totodată este introdusă în Codul Penal o nouă infracțiune, cea de omisiunea de a da date. Dacă într-o anchetă epidemiologică cineva nu dă informații complete despre persoanele cu care a intrat în contact, se consideră că e o omisiune. Se poate constitui dosar penal, explică premierul Ludovic Orban.

Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații privitor la epidemia de coronavirus. Există situații când un cetățean revine dintr-p țară și trebuie să intre fie în carantină, fie în izolare. Cetățenii trebuie să completeze declarații. Dacă comit un fals și nu spun din ce țară vin, ca autoritățile să poată lua decizia corectă, vor suferi consecințele legii. Comit o infracțiune pedepsită cu închisoarea, a mai declarat Ludovic Orban.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More