Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Modificări importante la examenul pentru permisul de conducere

0 61

examen scoala soferi

Un ordin publicat recent în Monitorul Oficial anunță o modificare importantă cu privire la desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, conform noilor reglementări, cei care doresc să obțină permisul de conducere vor susține proba teoretică în aceeași zi în care sunt înregistrați în aplicația informatică de examinare.

O altă modificare este aceea că înregistrările în aplicația informatică de examinare se pot realiza inclusiv de către școlile de șoferi, nu doar de către candidați.

Modificările sunt cuprinse în Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 82/2013 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului administratiei și internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 340, din 11 iunie 2013.

Potrivit Ordinului, examinarea se va efectua după îndeplinirea, de către candidat, a formalităților necesare, la sediul serviciului public comunitar competent, formalități constând în: verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale și înregistrarea în aplicația informatică de examinare.

Candidații aflați la prima examinare se vor prezenta în vederea verificării dosarului de examen, preluării imaginii faciale, precum și susținerii probei teoretice, în cel mult 3 zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de către școala de șoferi.

În cazul în care nu se prezintă în termen, solicitarea își va pierde valabilitatea. Candidații care vor fi declarați admiși la proba teoretică se programează pentru susținerea probei practice, în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More