Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Modificări în sistemul competițional la volei. Se vor juca turnee finale pe grupe valorice

0 47

Consiliul Director al Federației Române de Volei a decis azi renunțarea la sistemul competițional cu play-off și play-out și introducerea unui nou sistem competițional.

Astfel, odată cu sezonul 2016-2017 campionatul se va decide prin turnee finale. După încheierea sezonului regulat, primele șase echipe din clasament vor juca în turneul 1-6, pe sistem tur-retur, iar echipele de pe celelalte locuri vor juca în turneul 7-12, tot pe sistem tur-retur. Prin urmare, numărul total de meciuri oficiale ale unei echipe din Divizia A1 va ajunge la 32.

Tot din sezonul următor, Consiliul Director al FRV a decis eliminarea numărului maxim de jucători străini pe care o echipă îi poate avea în lot. Astfel, orice club poate avea în echipă un număr nelimitat de jucători străini, după ce până în acest an numărul acestora era limitat la maximum șase jucători străini.

Începând din acest an, în programul competițional intern de volei va fi introdusă și Supercupa României. Aceasta a fost programată pentru luna decembrie, la o dată care va fi stabilită ulterior, fiind disputată între echipele care au câștigat campionatul și Cupa României.

Sezonul 2016-2017 va începe în acest an în 8 octombrie, CS Unirea Dej având programat primul meci pe teren propriu cu Universitatea Cluj. Ultima etapă a sezonului viitor se va disputa în 30 aprilie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More