Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Moment aniversar de excepție: Florin Piersic, omagiat de sute de oameni la împlinirea a 83 de ani

0 189

Actorul Florin Piersic a fost omagiat, sâmbătă seara, de sute de clujeni cu ocazia zilei sale de naştere. Florin Piersic a fost întâmpinat aseară de fani în cinematograful care îi poartă numele. Acolo a fost organizat un spectacol în cinstea sa.

Florin Piersic a declarat, la Cluj-Napoca la cinematograful care îi poartă numele, în cadrul spectacolului omagial cultural-artistic ”Pe cărările vieţii…cu Florin Piersic” că este şi consilier patriarhal, cerându-le doamnelor să vină la el să se spovedească.

”Mă simt extraordinar şi îmi pare rău de un singur lucru, că nu am 38 de ani ci 83 de ani. Sunt emoţionat. (…) Excelenţa voastră Ioan Aurel Pop, dacă eu aş conduce ţara asta şi aş avea un cuvânt de spus, mâine eraţi preşedinte. Mie îmi place de dumneavoastră din ziua când am fost la Veneţia şi eraţi la Centrul Cultural. (…) Ioan Aurel Pop este preşedintele Academiei Române şi se duce la Bucureşti şi nu-i vine în cap să spună la Ateneul Român să vină şi Piersic să spună poezia <Limba Română>, că despre asta era vorba. Au venit unii în blugi, dar eu nu am fost acolo. (…) M-a chemat odată PF Daniel şi a zis că <de astăzi Piersic este consilier patriahal>. Aşa că să vă puneţi bine cu mine, iar doamnele dacă doresc să se spovedească, la mine să veniţi”, a spus Piersic.

În cadrul spectacolului, actorul a recitat poezii, a cântat, inclusiv la pian, şi a povestit întâmplări din viaţa sa.

De asemenea, în cadrul spectacolului a fost proiectat un film cu secvenţe din filmele şi piesele în care a jucat, dar şi cu urări din partea unor personalităţi.

La spectacol au asistat peste 800 de persoane printre care primarul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, actriţa Medeea Marinescu, cu care a jucat până acum în piesa ”Străini în noapte” de peste 1.200 de ori.

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, i-a dedicat actorului patru versuri pe care le-a scris special pentru el: ”Ne luminează viaţa cu har de actorie, pogoară de pe scenă fărâme de destin, presară printre vorbe fiori de apă vie, ne-ncântă şi descântă numindu-se Florin”.

La final, toată sala i-a cântat ”La Mulţi Ani”, iar pe faţada Cinematografului ”Florin Piersic” a fost proiectat cu lasere mesajul ”La Mulţi Ani, Florin Piersic”.

Pentru organizarea spectacolului, Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat suma de 130.000 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More