Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Momentul acela când străinii știu cum să afișeze tricolorul, iar dejenii, de 1 Decembrie, îl țin invers

7 361

Un tânăr din Dej a iscat o întreagă discuție pe Facebook după ce a publicat în paralel două fotografii: una în care artistul de talie mondială David Guetta afișează corect drapelul României pe scena festivalului Untold de la Cluj-Napoca, și alta în care un grup de elevi și profesori din Dej afișează invers steagul României de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Postarea lui Titus Pop, a venit însoțită de mesajul: ”Când străinii știu să țină Tricolorul în mână, dar dejenii de 1 Decembrie îl țin invers :)))) ( din colecția: Mândru de orașul meu!).

post facebook titus pop

Nu este pentru prima dată când se întâmplă ca românii să nu știe cum se afișează tricolorul,  probabil rămași încă în minte cu versurile vechiului imn al României ”Trei culori cunosc pe lume (…) Roșu galben și albastru e al nostru tricolor”.

Nici la Dej nu este pentru prima dată când se greșește prin afișarea tricolorului invers. S-a întâmplat an de an la sărbătoarea Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie, când decorul din Centrul Cultural Arta a fost asigurat de un tricolor uriaș afișat invers.

Un alt moment care a stârnit la acea vreme discuții aprinse la Dej a fost de Ziua Națională a României, când, la intonarea imnului, primarul în loc să ducă mâna dreaptă la inimă, a dus mâna stângă pe eșarfa tricoloră, iar scena amplasată în Piața Bobâlna a afișat în față un uriaș tricolor, dar tot pus invers, la fel cum era și cel de pe spatele scenei.

Pentru cei care încă nu știu cum se afișează corect drapelul țării noastre, redăm conținutul articolului 12 din Constituția României, care la primul alineat spune: ”Drapelul României este tricolor; culorile sunt aşezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roşu.”

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

 1. bagpulainvoi spune

  imi bag pula in familia voastra ca vin si va tai pe toti si va vand la rusi pe organe , somesanul pulii mele

  1. Flo Gheorghiu spune

   cine esti? da-ti numele

  2. FUTUVANGURA spune

   LA RUSI IN ORAS SAU PE DEAL SA STIU DE UNDE SA CUMPAR MAIMUTE FARA BUN SIMT

  3. Someseanul spune

   Este Someșeanul. Nu somesanul. Mulțumim de urări. Asemenea vă dorim 🙂

 2. Irina Maxyma de BUNACIUNE spune

  @Irina Maxim , asculta ba spaima pulii , vezi ca vin maine la cantina , te bag cu capu in ciorba ta imputita pana iti ies morcovii pe cur , te inec cu mana mea , te fierb in cazan si te dau la porci”

 3. Irina Suge Maxim spune

  ti-as da foc la masina daca ai avea. saracia pulii mele

 4. O persoana din Dej spune

  Ce stire ii asta ? Astia da jurnalisti….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More