Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Monede medievale depistate de polițiștii clujeni la un târg de numismatică

0 119

Monede medievale depistate de politistii clujeni

Polițiștii clujeni au descoperit azi 26 de monede susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național. Acestea erau deținute fără documente justificative referitoare la proveniență și au fost ridicate în urma unui control la un târg de filatelie și numismatică din Cluj-Napoca.

În urma verificărilor efectuate de polițiști din cadrul I.P.J. Cluj și specialiști ai Direcției Județene pentru Cultură Cluj la un târg de filatelie și numismatică din localitate, au fost depistate mai multe bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul patrimoniului cultural național.

Astfel, s-a dispus confiscarea a 26 de monede, majoritatea din argint, printre acestea fiind depistate și monede medievale, bunuri culturale mobile susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național, pentru care comercianții nu au putut prezenta documente justificative referitoare la proveniență.

Monedele au fost ridicate și predate specialiștilor din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Cluj, ulterior fiind depozitate la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca pentru a fi expertizate conform prevederilor legale în materie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More