Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului și Sportului, a părăsit Penitenciarul Gherla

0 207

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi a părăsit miercuri seară Secția Exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla și, la ieșire, a declarat presei că abia așteaptă să ajungă acasă și să-și stângă în brațe cei doi copii.

‘Încă nu reușesc să realizez, este un moment așteptat atât de mine, cât și se familia mea, în special de cei doi copii foarte mici, extrem de afectați, care și ei au fost condamnați, în ultimii aproape trei ani, să trăiască fără mamă. Este o mare bucurie că pot, în sfârșit, să ajung acasă lângă ei, abia aștept să îi strâng în brațe și să le spun că mami a venit acasă pentru totdeauna, că nu mai pleacă’, a afirmat Monica Iacob Ridzi.

Ea a mai spus că spera să fie liberată condiționat.

‘Îndeplinesc toate condițiile pentru a fi liberată condiționat, a fost o decizie pe care am sperat să o primesc până în ultima clipă, că și eu voi fi tratată la fel ca toți ceilalți deținuți. Din fericire, acest lucru s-a întâmplat. Pe lângă cei aproape trei ani, peste 1.000 de zile de detenție executate zi la zi, am prestat și activități lucrative, am beneficiat și de zile câștig obținute prin efectul Legii nr. 169/ 2017. Precizez că în momentul când legea a intrat în vigoare, eu executasem deja integral fracția prevăzută de lege pentru a beneficia de liberarea condiționată. În acest moment, cu zilele executate și cu zilele obținute prin efectul legii, am patru ani din cinci considerați executați, mult mai mult decât prevede legea pentru a fi liberată condiționat’, a menționat fostul ministru.

La rândul său, soțul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, a spus că e o bucurie foarte mare pentru copii că mama lor se întoarce acasă.

‘E normal să fiu emoționat după atâta timp. E o încărcătură extraordinară. Ultima perioadă a fost foarte grea, mai ales pentru cei mici, pentru că ei au fost cei mai afectați, dar și pentru toată familia și pentru ea. Le-am spus copiilor că mami vine acasă, s-au bucurat foarte tare’, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Tribunalul Cluj a decis miercuri liberarea condiționată a fostului ministru al Tineretului și Sportului Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu.

Sentința Tribunalului Cluj confirmă decizia Judecătoriei Gherla dată pe 27 octombrie.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în luna februarie 2015, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu. Ea a fost găsită vinovată după ce procurorii DNA au acuzat-o că a plătit în 2009 câteva servicii fictive unor companii preferențiale, producând Ministerului Turismului un prejudiciu de peste 600.000 de euro.

Avocații săi au arătat în instanță că Monica Iacob Ridzi a avut un comportament exemplar în timpul privării de libertate. În urmă cu un an, ea a jucat, alături de alte șapte deținute, în spectacolul „Selfie”, pe scena Teatrului Național din Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More