Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

VIDEO – Monument istoric mistuit de flăcări. Biserica din Făureni s-a făcut scrum

0 812

O biserică, datând din 1820, a fost în totalitate distrusă de flăcări noaptea trecută, în localitatea clujeană Făureni. Incendiul a fost stins după 4 ore de către pompieri.

O biserică monument, care datează din 1820, de pe raza localității clujene Făureni, a fost mistuită de flăcări în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Alarma s-a dat la numărul unic de urgență 112 în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu puțin înainte de miezul nopții. Spre locaul solicitării au fost trimise mai multe echipaje de intervenție din cadrul ISU Cluj, însă până la sosirea pompierilor câțiva localnici au reușit să scoată doar câteva icoane din incintă, biserica fiind în scurt timp cuprinsă în întregime de flăcări.

“E o biserică din satul Făureni, comuna Vultureni, care a fost distrusă în totalitate. Este o biserică monument istoric, din anul 1820. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui coş de fum care nu a fost izolat corespunzător”, au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Trei echipaje și tot atâte autospeciale de pompieri au luptat cu flăcările, alături de localnici, timp de patru ore, însă biserica nu a mai putut fi salvată, făcându-se una cu pământul până dimineața.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More