Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Mormintele din cimitirul Dealul Florilor Dej vandalizate de o turmă de oi – FOTO/VIDEO

1 398

Mormintele din cimitirul Dealul Florilor Dej vandalizate de o turma de oi (1)

După numeroasele probleme pe care le-au întâmpinat de-a lungul timpului în cazul mormintelor pe care le dețin în Cimitirul Dealul Florilor Dej, câțiva dejeni au răbufnit sâmbătă seara și au chemat poliția. Proprietarii de morminte acuză autoritățile locale că nu au grijă de cimitire și că acestea sunt periodic vandalizate de țigani și de turmele de oi care trec prin zonă.

Proprietarul unui mormânt, a cărui soție a decedat în urmă cu câteva luni, a cedat nervos sâmbătă seara când, ajuns la mormântul soției sale, l-a găsit devastat și plin de mizerie, după ce o turmă de oi a trecut prin zonă.

Mormintele din cimitirul Dealul Florilor Dej vandalizate de o turma de oi (3)

Bărbatul a răbufnit la adresa ciobanului, dar și la adresa autorităților, pe care le acuză de slaba îngrijire a cimitirelor și de faptul că mormintele sunt periodic călcate de turmele de oi, sau de cei care vin în cimitir pentru a fura flori de pe morminte.

La unele morminte, nici măcar crucea de lemn așezată la căpătâiul celui trecut în neființă n-a rezistat în picioare în fața turmelor de oi. Unele cruci au fost culcate la pământ, iar altele au fost chiar dezmembrate.

Mormintele din cimitirul Dealul Florilor Dej vandalizate de o turma de oi (2)

Abia cu ajutorul polițiștilor omul s-a calmat, după ce a fost la un pas să-l ia la bătaie pe cioban. Numeroasele apeluri telefonice către primar, au făcut ca acesta să vină până la urmă la fața locului. Tot acolo au ajuns și proprietarii turmei de oi, iar până la reizbucnirea scandalului a fost doar un pas. Ambele tabere și-au exprimat zgomotos punctul de vedere, s-au aruncat vorbe de ocară din ambele părți, dar, până la urmă, toți s-au deplasat la sediul poliției pentru a da declarații.

Situația din cimitirul Dealul Florilor nu este una nouă. Proprietarii de morminte acuză mereu că în zonă nu există o împrejmuire corespunzătoare, un gard care ar împiedica accesul animalelor peste morminte. Apoi, paza cimitirului este prezentă dar lipsește cu desăvârșire. Asta pentru că mai mereu în zonă apar fel de fel de personaje care fură candele, florile sau coroanele pentru a le revinde apoi. Spre disperarea celor care încearcă să facă un loc de veci cât mai plăcut pentru cei dragi.

O altă problemă semnalată este mizeria care se găsește la tot pasul. Din lipsa unor pubele de gunoi, deșeurile sunt aruncate la întâmplare pe alei sau printre morminte. Iar grămezile de deșeuri prind contur și mai mare la marginea cimitirului, unde sunt depozitate ca la rampa de gunoi. Proprietarii de morminte acuză autoritățile locale de lipsă de respect față de cei decedați și de familiile lor, fiind nevoiți să asiste mai mereu la un decor jalnic atunci când se reculeg la mormintele celor dragi.


Scandal turma de oi cimitir Deajul Florilor Dej by Irina Maxim

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More