Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Moş Crăciun a împărţit daruri la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” Dej FOTO

1 49

colinde Dej Reg Maria (4)

Ieri, la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Ortodoxe Dej II, păstorită de preoţii Ioan Bolbos şi Emil Sabadâş, a avut loc tradiţionalul “Concert de colinde”, susţinut de corul mixt al parohiei, cel mai vechi cor bisericesc din oraş.

Avându-l la pupitrul dirijoral pe profesorul Teodor Sechei, iar ca solişti pe Dorina, Petra şi Marin Grad, corul a interpretat timp de o oră cele mai frumoase colinde din repertoriul liric românesc, creaţii ale compozitorilor Alexandru Podoleanu, D.G. Kiriac, Gh. Cucu, Timotei Popovici, Nicolae Lungu , Ştefan Hruşcă şi Teodor Sechei.

De asemenea, elevii Cercului de pictură “Micii pictori“ ai clasei a IV–a A de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Dej, coordonaţi de prof. pentru învăţământ primar Mariana Crişan (au realizat picturi pe sticlă având ca temă “Şcoala în culori de sărbătoari“ – vernisaj la Muzeul Municipal  Dej), au expus la biserică o parte din picturile lor pe teme religioase. Fondurile încasate din vânzarea acestora vor fi folosite în scop caritabil pentru copiii orfani şi cei nevoiaşi din parohie.

La încheierea concertului a sosit şi Moş Crăciun, care, graţie generozităţii sponsorilor (notar Viorica Moldovan, viceprimar Aurelian Mureşan şi familia Bota), a oferit daruri tuturor copiilor prezenţi în biserică.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

1 Comentariu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.