Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Moţiunea de cenzură, citită azi în Parlament. Votul, programat săptămâna viitoare

0 73

Premierul Dăncilă a reacţionat, arătându-se surprinsă că Opoziţia a decis amânarea citirii şi votării propriei moţiuni. 

Şedinţa Parlamentului, în care era programată citirea moţiunii de cenzură, a fost suspendata dupa ce au fost respinse prin vot programul si ordinea de zi cu 182 voturi „pentru” si 194 „contra”.

Astfel, moţiunea de cenzură a Opoziţiei, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” va fi citită în plenul Parlamentului azi, votul fiind programat peste o săptămână.

Moţiunea de cenzură se adoptă cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor. Votul este secret, cu bile.

Dacă moţiunea de cenzură este respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea.

Dăncilă, către Opoziţie: „Rămâneţi o adunătură de interese și ipocrizie”

„Nu faceți decât să mențineți această stare de instabilitate din care românii au de suferit. Moțiunea nu va trece, rămâneți aceeași adunătură de interese și ipocrizie care nu știe și nu poate în mod real să guverneze această țară”, a declarat Dăncilă, miercuri seara.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More