Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

München. O familie din Dej stă de peste 5 ore la rând pentru a vota

0 104

image

Acest scrutin este marcat de scandalul votului din diaspora, unde în primul tur s-au format cozi uriașe și sute de oameni nu au reușit până seara să ajungă la urne. Și astăzi, în fața secțiilor de vot din Occident, românii au venit cu noaptea în cap la vot, formându-se noi cozi de mii de persoane la Paris, Stuttgart, Torino, Munchen și Londra.

Este și cazul familiei Birovescu, familie cu rădăcini în zona Dejului (sat Bogata de Jos, comuna clujeană Vad) care s-a prezentat astăzi la vot în Munchen. Coada interminabilă nu i-a demoralizat însă, aceștia petrecând până în acest moment aproximativ 5 ore în rând.

Pe rețeaua de socializare Facebook, Eugen Birovescu a postat o fotografie în care se vede marea de români prezentă la secția de votare organizată în Munchen. Cu zâmbetul pe buze, acesta spune că speră să voteze până la ora 21, ora locală, când secția se va închide.

Din păcate, dejeanul a anunțat în urmă cu puțin timp că soția lui a renunțat după 4 ore să mai stea la rând în frig, dar că el nu se lasă. Se află la jumătatea rândului și speră ca până la ora 21 să poată vota. Acesta a mai spus pentru Someseanul.ro că până la ora 17:15, 2635 de români au reușit să voteze în Munchen.

Autor: Dorin Cociș

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More