Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Muncitorii din Sri Lanka au ajuns la fabrica De’Longhi de la Jucu – VIDEO

0 5.595

Managementul companiei a aflat de situaţia celor 33 de persoane din presă şi a transmis imediat o ofertă de angajare către Minister, o oferta care asigura condiţii de salarizare şi viaţă corecte în zona Cluj.

De’Longhi România a propus Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale să preia spre angajare pe cei 33 muncitori din Sri Lanka, muncitori care rămăseseră fără slujbe şi fără posibilitatea de a se întoarce acasă.

Oferta companiei din Cluj a fost selecţionată dintre toate cele transmise către minister, astfel încât De’Longhi România a asigurat noaptea trecută transportul Bucureşti – Cluj pentru cele 33 de persoane, care au ajuns în această dimineață la Jucu.

”Ne-am gândit la două lucruri. Unul de omenie, că oamenii când se află într-o situație atât de dificilă e bine să fie ajutați. Și doi, ne-am gândit că e cel mai potrivit exemplu ca românii care pleacă în străinătate la muncă, în condiții pe care nu le cunosc, în situații pe care nu le gestionează cum trebuie, să înțeleagă că în România se găsește de lucru în condiții corecte, în condiții de respect, de siguranță și că poate ar deveni mai interesant să lucreze acasă la ei decât să plece să lucreze pentru alții”, a declarat Carmen Petcu, director general DeLonghi România.

Compania le-a asigurat deja muncitorilor cazare într-o pensiune din zona comunei Baciu şi va semna cu aceștia contracte de muncă, respectând aceleaşi condiţii de salarizare şi de pregătire ca ale tuturor celorlalţi angajaţi de la Jucu.

Compania îşi completează astfel efectivul de lucru ca să-şi continue activitatea în creştere semnificativă în această perioadă.

Contractele de muncă oferite muncitorilor din Sri Lanka includ condiţii de salarizare coerente cu ale celorlalţi angajaţi, instruirea necesară şi reguli de igienă şi protecţie la nivelul tuturor angajaţilor. Cazarea va fi asigurată în apropierea fabricii. Evident, ca la orice angajare şi în baza dosarelor de imigrare validate la zi de către Biroul Regional de Imigrări, muncitorii vor parcurge testările medicale si psihologice, vor fi instruiţi şi echipaţi corespunzător înainte să se alăture colectivului de la Jucu.

De altfel, încă din 7 mai, compania clujeană a reluat angajările, iar până în prezent 400 de persoane s-au alăturat echipei, pentru a răspunde comenzilor în curs.

Grupul De’Longhi deţine două fabrici în România, în comuna Jucu, din judeţul Cluj, şi în comuna Mădăraş, din judeţul Bihor, unde lucrează peste 2500 de angajaţi. Compania produce în România masini automate de cafea marca De’Longhi şi electrocasnice Braun.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More