Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Municipiul Bistriţa şi localităţile componente au intrat în carantină, după ce rata de infectare a ajuns la 9,4 cazuri la mia de locuitori

0 165

Municipiul Bistriţa şi localităţile componente intră în carantină, de joi dimineaţă de la ora 5.00, pentru 14 zile, după ce rata de infectare a ajuns la 9,4 cazuri la mia de locuitori. Şeful DSU a semnat ordinul de carantinare, iar acesta a fost publicat în Monitorul Oficial.

”Municipiul Bistriţa intră oficial în carantină începând cu data de 19.11.2020, ora 05:00!  Zona carantinată cuprinde şi localităţile componente ale oraşului Bistriţa, şi anume Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătiniţa, Unirea şi Viişoara. Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea carantinei zonale pentru Municipiul Bistriţa a fost publicat în Monitorul Oficial Nr. 1095/18.11.2020”, a transmis, miercuri, Prefetura Bistriţa.

Incidenţa cumulată a cazurilor de coronavirus, în ultimele 14 zile, a ajuns la 9,4 cazuri la mia de locuitori.

Ordinul de carantinare cuprinde măsurile care se aplică în următoarele 14 zile şi care au fost luate în toate localităţie carantinate, respectiv limitarea deplasărilor, limitarea sau interzicerea unor activităţi, permiterea tranzitării localităţii şi reducerea activătăţii chiar şi pentru magazinele alimentare.

Recomandare C.J.S.U. BN: rute alternative pentru tranzitarea municipiului Bistrița

Având în vedere numărul ridicat de îmbolnăviri cu SARS CoV-2, tranzitarea municipiului Bistrița de către persoanele care au domiciliul în alte localități sau județe, pe durata celor 14 zile de carantină, va fi permisă doar pe șoseaua de centură, fiind interzisă oprirea.

Prin urmare, atragem atenția asupra faptului că există posibilitatea formării de coloane și porțiuni aglomerate, cu atât mai mult cu cât vor exista și filtre de verificare. În consecință, recomandăm cetățenilor ca în această perioadă să opteze pentru utilizarea rutelor alternative, iar tranzitarea Bistriței să se întâmple doar în mod excepțional.

În funcție de destinație, municipiul poate fi ocolit fie prin județele învecinate, fie pe rutele Beclean – Năsăud – Bistrița (cartier Unirea) – Livezile sau Beclean – Năsăud – Ilva Mică – Strâmba – Josenii Bârgăului, ținându-se cont, bineînțeles, de alegerea unui traseu potrivit pentru tonajul autovehiculului.

Măsura carantinării Bistriței este consecința creșterii cazurilor peste pragul admis, fiind esențial să se respecte toate regulile stabilite pentru eliminarea focarului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More