Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Municipiul Dej s-a asociat cu Unirea. Vezi ce este prevăzut în contract

0 52

FOTBAL Unirea Dej - Unirea Jucu (5)Aleșii locali din Dej au aprobat în această după-amiază proiectul de hotărâre privind aprobarea Contractului de Asociere dintre Municipiul Dej și Clubul FC Unirea Dej.

În expunerea proiectului de hotărâre, primarul Dejului, Morar Costan, a declarat că la nivelul clubului de fotbal Unirea Dej există trei echipe la seniori și tot atâtea la juniori. Concret, aproximativ 160 de persoane, între care elevi și jucători, au nevoie de ajutorul municipalității pentru a ieși din impasul provocat de plecarea președintelui Mircea Itu din fruntea echipei de pe Valea Someșului.

“Vrem să avem dejeni în echipă, dejenii noștri. În acest caz nu avem de plătit cazare sau masă. Este o provocare în a susține echipa de fotbal, dar ne-am documentat bine în ceea ce privește această asociere”, a declarat în cadrul sedinței primarul Morar Costan.

Sebastian Lazin, ales local din partea PNG, a spus că “trebuie să stabilim suma cu care vine Consiliul Local ca cota de finațare”, acesta fiind lămurit în scurt timp: 200.000 de lei din bugetul local, bani necesari pentru antrenor, jucători, arbitraj și deplasări, și nu e exclus ca până la finalul anului, Unirea să mai primească 100.000 de lei în urma unei rectificări bugetare.

Edilul Dejului a prevăzut în acest contract ca 95% dintre veniturile suplimentare obținute din transferurile unor fotbaliști să fie administrate de asocierea dintre Municipalitate și clubul Unirea Dej. Banii ar urma să utilizați pentru susținerea activităților fotbalistice la nivel de Dej.

Viorel Federiga, Marius Butza, Nelu Anca și încă trei persoane din executiv (primarul și viceprimarul Aurelian Mureșan) urmează să facă parte din Consiliul Director al ascocierii dintre Municipalitate si Clubul Unirea Dej. Concret, comisia va participa la conducerea activităților clubului din Liga a III-a.

Proiectul a trecut cu 18 voturi pentru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More