Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Munți de gunoaie pe malul Someșului, lângă Dej. Autoritățile dorm, în timp ce nesimțiții își bat joc de mediu – VIDEO

0 738

Lipsa de educație, nepăsarea față de mediul înconjurător și apatia autorităților responsabile pentru protejarea mediului fac ca malul râului Someș să fie în continuare asaltat de gunoaie menajere și resturi din construcții.

Munți de gunoaie, deșeuri menajere și deșeuri rezultate din construcții tronează pe malul râului Someș, transformând un peisaj care ar fi trebuit să fie unul idilic, într-o scenă îngrozitoare.

Noi imagini, transmise pe adresa redacției de un cititor, vin să dovedească faptul că în ciuda semnalelor de alarmă trase de noi și de autoritățile publice, în ciuda acțiunilor de ecologizare organizate și de inițiative private sau de stat, oamenilor nu le pasă pur și simplu de mediul înconjurător.

Imaginile vorbesc de la sine și prezintă situația cruntă în care se află doar o mică parte din malul râului Someș în aval de barajul de la Mica, spre Dej.

”Gunoaiele” care aruncă gunoaie în natură își fac în continuare de cap, fără să le pese de eventualele consecințe ale faptelor lor asupra mediului înconjurător, iar autoritățile nu pot face altceva decât să ia la cunoștință și, eventual, uneori să ia măsuri pentru curățirea zonelor respective, fără să-i poată trage la răspundere pe cei vinovați. Și asta pentru că sunt foarte rare cazurile în care cetățenii responsabili denunță autorii acestor atacuri mizerabile la adresa naturii și a comunității.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More