Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A murit ROBERT MILES, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din lume

0 84

Robert Concina, compozitor, producător, muzician și DJ italian cunoscut sub numele de scenă Robert Miles, a murit la 47 de ani.

Robert Miles, celebru în toată lumea în anii î90 datorită piesei „Children”, a murit de o boală necunoscută, scrie presa internațională.

Children o melodie creată de compozitorul de muzică electronică Robert Miles. Face parte din albumul Dreamland. „Children” este cel mai de succes cântec al lui Miles, primind discuri de aur și platină în mai multe țări și clasându-se pe primul loc în mai mult de 12 țări.

„Children” este una dintre piesele de pionierat al dream house-ului, un gen al muzicii electronic dance caracterizat prin cântece de pian desprinse din vise și prin ritmul bassului four-on-the-floor. Crearea dream house-ului a fost un răspuns dat presiunilor sociale din Italia în timpul primei părți a anilor ’90: creșterea popularității cluburilor de noapte și a culturii rave printre tineri au dus la mai multe accidente de mașină în weekenduri, cauzate de adormirea la volan și consumarea de droguri și băuturi alcoolice. În 1996 s-au constat de la începutul decadei peste 2000 de decese cauzate de așa numitul strage del sabato sera (Masacrul de sâmbătă seara) în Italia. Unii Dj, ca Miles, s-au hotărât să compună pentru cluburi mai muzică cu un ritm mai lent și care calmează, pentru a contracara melodiile rapide cu ritmuri repetitive. Această decizie a fost acceptată de autorități și de părinții victimelor din accidentele de mașini.

Robert Miles s-a născut în Fleurier, Elveția din imigranții italieni Antonietta Lauro and Albino Concina. A învățat să cânte la pian în tinerețea sa în Friuli, Italia, un orășel din Fagagna, unde familia s-a mutat când era copil, și activează în domeniul muzicii începând cu anul 1984. În anii 1990 a lucrat ca DJ într-un club de noapte italian și la studiouri de radio italienie iar în 1990, și-a folosit banii strânși pentru a-și construi propriul studio de înregistrări și o stație radio pirat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More