Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A murit Titus Perșe, un îndrăgit interpret de muzică populară

0 209

titus perse

Muzica populară românească suferă azi o nouă pierdere. Îndrăgitul interpret Titus Perșe a încetat din viață în această dimineață, în urma unei îndelungi suferințe, la vârsta de 69 de ani.

Chiar dacă boala i-a măcinat trupul, Titus Perșe nu a renunțat la muzică și la ceea ce iubea cel mai mult: să cânte pentru cei care-l apreciază și să aducă veselie în sufletele oamenilor.

Aceiași oameni acum simt tristețe după trecerea în neființă a iubitului interpret de muzică populară.

În urmă cu patru ani, Titus Perșe a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Baia Mare, în cadrul unui eveniment dedicat lui cu ocazia împlinirii a 65 de ani și 45 de ani de carieră artistică.

Titus Perșe s-a născut în 10 noiembrie 1945, în localitatea Cehu Silvaniei din judeţul Sălaj, unde a urmat cursurile școlii primare și a școlii elementare. A absolvit apoi Școala Profesională Agricolă din Carei, după care s-a mutat la Baia Mare, unde a lucrat în construcții. Și-a continuat însă studiile la Liceul „Vasile Lucaciu” şi Şcoala populară de Artă, secţia canto, sub îndrumarea distinsei profesoare Eleonora Pop.

În 1966 s-a angajat la Teatrul de Stat şi Ansamblul de cântece şi dansuri al Sfatului Regional din Baia Mare, fiind încadrat la scurt timp ca solist vocal de muzică populară.

Se face imediat remarcat și începe o serie de colaborări cu artiști cunoscuți ai vremii, dar și cu Casa de producție Electrecord, care avea să-i aducă succesul necesar pentru ascensiunea într-o carieră îndelungată și apreciată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More