Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

N-au înțeles nimic! Majorarea pensiilor pentru aleșii locali, aprobată tacit în Camera Deputaților

0 341

Deputații au aprobat tacit marți proiectul de lege privind majorarea pensiilor pentru aleşii locali. Asta în contextul în care zeci de mii de români au ieșit în stradă cerând, printre altele, anularea privelgiilor aleșilor.

Primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene vor primi indemnizaţii speciale dacă au ocupat una dintre aceste funcții timp de cel puțin doi ani. De la Camera Deputatilor, iniţiativa legislativă va ajunge în Senat.

Proiectul, înregistrat la 1 septembrie, a fost semnat de 29 de deputaţi şi senatori.

Proiectul trebuia să fie dezbătut în Comisa juridică de la Camera Deputaților. A fost trecut de două ori pe ordinea de zi a Comisiei juridice și dezbaterea a fost amânată de mai multe ori. Astfel, a fost depășită data pentru dezbaterea sa și pentru un raport pe acest proiect, așa încât inițiativa a trecut tacit de Comisia juridică.

Proiectul se află pe ordinea de zi de miercuri a Camerei Deputaților și se va lua act de faptul că a fost adoptat tacit de către deputați. Apoi ar trebui ca inițiativa să ajungă la Senat, unde va fi dezbătută în comisii și mai apoi în plen, acolo unde va primi un vot final.

În sprijinul iniţiativei lor, parlamentarii au precizat că aleşii locali nu pot desfăşura alte activităţi în timp ce îşi exercita funcţiile, însă datorită noii legi, acestea vor deveni mai atractive.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More