Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Napolact se mută din Cluj la Târgu Mureș

0 35

branza-nasal-napolact

Fabrica de produse lactate Napolact, unul dintre cele mai cunoscute branduri din Cluj, își mută producţia la Târgu Mureş. Asta la doar câteva săptămâni după ce a închis şi fabrica de la Ţaga, unde producea unul dintre cele mai cunoscute tipuri de brânză.

Napolact va muta la Târgu Mureș o parte din tehnologie, dar și din cei 300 de angajați. O lovitură și mai dură o vor primi sutele de mici fermieri din zonă care livrau laptele fabricii din Cluj-Napoca.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a declarat la Digi24 că zvonurile în acest sens circulau cam de o lună. „Orice mutare sau închidere de unitate de producție este o pierdere pentru județul Cluj, dar aici discutăm și de un brand local”, a subliniat Uioreanu.

Președintele CJ Cluj a mai spus că are informații că de o lună producția de lapte din zona rurală își mută afacerile pe alte unități de prelucrare a laptelui decât Napolact.

Potrivit lui Horea Uioreanu, Napolact nu a apelat la Consiliul Județean cu nicio problemă și nu a făcut nicio cerere. „Numărul producătorilor de lapte din Mureș sau Cluj este aproape egal, poate sunt alte motivații, care ne scapă nouă, sau poate informația nu este corectă”, a adăugat Horea Uioreanu.

Celebrul brand românesc a fost cumpărat în 2004 de firma olandeză Friesland Campina, iar investițiile majore au fost făcute în publicitate și în imagine.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.