Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Napolact se mută din Cluj la Târgu Mureș

0 397

branza-nasal-napolact

Fabrica de produse lactate Napolact, unul dintre cele mai cunoscute branduri din Cluj, își mută producţia la Târgu Mureş. Asta la doar câteva săptămâni după ce a închis şi fabrica de la Ţaga, unde producea unul dintre cele mai cunoscute tipuri de brânză.

Napolact va muta la Târgu Mureș o parte din tehnologie, dar și din cei 300 de angajați. O lovitură și mai dură o vor primi sutele de mici fermieri din zonă care livrau laptele fabricii din Cluj-Napoca.

Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a declarat la Digi24 că zvonurile în acest sens circulau cam de o lună. „Orice mutare sau închidere de unitate de producție este o pierdere pentru județul Cluj, dar aici discutăm și de un brand local”, a subliniat Uioreanu.

Președintele CJ Cluj a mai spus că are informații că de o lună producția de lapte din zona rurală își mută afacerile pe alte unități de prelucrare a laptelui decât Napolact.

Potrivit lui Horea Uioreanu, Napolact nu a apelat la Consiliul Județean cu nicio problemă și nu a făcut nicio cerere. „Numărul producătorilor de lapte din Mureș sau Cluj este aproape egal, poate sunt alte motivații, care ne scapă nouă, sau poate informația nu este corectă”, a adăugat Horea Uioreanu.

Celebrul brand românesc a fost cumpărat în 2004 de firma olandeză Friesland Campina, iar investițiile majore au fost făcute în publicitate și în imagine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More