Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Nașul cu falsul – Conductor cercetat pentru falsificarea biletelor de tren

0 69

someseanul-bilete tren

Un conductor de tren este cercetat de poliţiştii clujeni pentru înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual. Acesta este bănuit că ar fi falsificat 30 de bilete de călătorie C.F.R., însuşindu-şi 5.400 lei.

În urma investigaţiilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca au depistat un bărbat, de 43 de ani, bănuit de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals intelectual.

Din cercetări a reieşit că persoana în cauză, în calitate de conductor de tren, în perioada iulie-octombrie 2014, ar fi falsificat mai multe înscrisuri oficiale. Acesta ar fi modificat 30 de bilete de călătorie nenominale, eliberate în tren către diverse persoane fizice, prin contrafacerea scrierii.

”Ar fi fost şterse datele scrise iniţial şi completate distanţe mai scurte, respectiv sume mai mici decât cele încasate în realitate, iar şefii de tren şi-ar fi însuşit diferenţa de bani”, precizează IPJ Cluj într-un comunicat de presă.

Ulterior, înscrisurile modificate au fost predate casieriei societăţii angajatoare, inducând astfel în eroare partea vătămată cu privire la cuantumul sumelor încasate.

Prejudiciul, creat prin obţinerea de către conductorul de tren a unui folos material injust, a fost estimat la 5.400 de lei.

Bărbatul este cercetat de către poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de „înşelăciune”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” şi „fals intelectual”, fapte prevăzute de Codul penal.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More