Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Natura s-a dezlănțuit la Dej: blocuri rămase fără acoperiș și mașini distruse – Foto/Video

0 173

A fost nevoie de doar câteva minute de furtună puternică pentru ca două blocuri de locuințe din Dej să rămână fără acoperiș, iar altele, alături de câteva case particulare, să aibă acoperișul distrus parțial. De asemenea, mai multe mașini parcate între blocuri au fost distruse, unele în totalitate.

Natura s-a dezlănțuit ca-n filmele de groază azi la Dej. După o primă parte a zilei caniculară, în jurul orei 15:30 nori negri au acoperit dintr-o dată cerul, aducând furtuni care deja provocaseră ravagii, atât în zona Gherla, cât și în Bistrița-Năsăud sau Sălaj.

În decurs de câteva minute ploaia a început să cadă în cantități mari, însă mai periculoase au fost vijeliile. Acoperișul unui bloc de pe strada Primăverii a fost smuls integral de vântul fioros, tăblăria și structura de lemn prăbușindu-se în parcarea din fața blocului, trei autoturisme fiind complet distruse. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu se afle prin preajmă la acel moment.

La fel s-a întâmplat și pe Aleea Tomis, unde acoperișul unui bloc a fost luat pe sus și azvârlit în parcare. Și aici, două mașini au fost serios avariate.

Furtuna a provocat pagube însemnate și la locuințe particulare din mai multe zone din cartierul Dealul Florilor, dar și în zona centrală a orașului, unde zeci de copaci au fost smulși din rădăcini sau au rămas cu doar câteva crengi.

Telefoanele pompierilor și ale polițiștilor au sunat fără încetare, zeci de apeluri fiind înregistrate la numărul unic de urgență 112 pentru a cere ajutorul autorităților abilitate.

Alături de forțele de intervenție și de zecile de familii de dejeni loviți de soartă au fost și autoritățile locale. Primarul Costan Morar, alături de reprezentanți ai ISU și ai Poliției Municipale Dej au fost prezenți în fiecare zonă cu probleme pentru a vedea care sunt pagubele și a lua măsurile urgente care se impun. De altfel, primarul Costan Morar ne-a declarat că va solicita într-o ședință de Consiliu Local acordarea unui ajutor de urgență familiilor păgubite de furtuna de azi.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More