Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ne-au dat un ceardaș mai ceva ca Zorba Grecu’

0 37

grecia - romania  3

Partida naționalei României din Grecia a fost, așa cum deja mulți se așteptau, o simplă distracție pentru eleni. Formula de start trimisă de Pițurcă în teren, diferența de talie și de valoare dintre cele două echipe, dar mai ales inspirația din atac au făcut diferența. Grecia s-a impus fără nicio surpriză cu 3-1 și așteaptă cu încredere returul de la București care o va duce la Rio.

Așa cum mulți pariori spuneau înainte de meci, la partida Grecia – România lăsăm patriotismul deoparte și punem la sigur pe ”1”. Orice altă variantă nu putea fi luată în calcul, decât de optimiștii fanatici, care se bazau pe soartă sau zei și nu pe calculele hârtiei sau pe știința fotbalului.

Iar grecii s-au pus imediat pe treabă și în minutul 14 Mitroglou a deschis scorul, deși faza pornise dintr-un pui de offside. Românașii s-au umflat imediat în pene, iar 5 minute mai târziu Torje l-a găsit excelent pe Stancu la bara a doua cu o centrare de pe stânga, iar atacantul a reluat cu capul de lângă bară în plasă.

Doar câteva zeci de secunde au ținut bucuria și speranțele tricolorilor. La faza următoare de atac a elenilor aceștia ne-au șters rânjetul de pe față, Salpingidis readucând Grecia în avantaj pe tabelă.

Cu Maxim în continuare pe banca de rezerve în mod inexplicabil, Pițurcă a rămas fără reacție la pauză, deși grecii ne călăreau ca la rodeo. Tănase și Bourceanu s-au întrecut în pase și centrări aiurea, Marica a fost invizibil ca o foiță de ziar vechi, iar Stancu și Torje s-au zbătut, dar de-abia se vedeau sub umbra înalților fundași greci.

La cealaltă poartă, grecii se țineau de glume, scheme, driblinguri, biciclete și alte manevre menite să destabilizeze apărarea oricum aeriană a românilor. Iar în minutul 67 Mitroglou și-a trecut dubla în cont, după o fază fixă de pe stânga care l-a găsit pe grec singur și neliniștit în careul nostru.

Dacă până atunci optimismul românesc mai putea trage speranțe că se mai poate face ceva, din acel moment orice vise s-au năruit. România a făcut doar figurație pe teren, tricolorii reușind arareori să se apropie de careul plictisitului Karnezis. Toate astea în timp ce la poarta lui Lobonț acțiunile se întețeau. Katsouranis și Mitroglou au trecut pe rând pe lângă golul de 4-1, abia în minutul 75 trezindu-se și Pițurcă să facă ceva modificări.

Fără prea mult rost însă, Maxim fiind trimis în teren, parcă în bătaie de joc, cu trei minute înainte de final. Jocul prost al României a continuat, colac peste pupăză tricolorii pierzându-l și pe Costin Lazăr în prelungiri, acesta primind două galbene în decurs de doar trei minute.

Pentru chinuiții lui Piți mai rămâne doar returul de la București, un meci care poate să întoarcă șansele de calificare la Cupa Mondială din Brazilia. Sau, la fel de bine, poate să mai bată câteva cuie în coșciugul naționalei României și să ne lămurească încă o dată că pentru noi, românii, Cupa Mondială se vede mai bine la televizor.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More